≫ 

Putin i Si Đinping razgovarali telefonom: Kineski predsednik izneo jasan stav

Si je rekao da su kineske vlasti spremne da pruže podršku Rusiji za rešavanje ključnih pitanja u vezi sa zaštitom suvereniteta i nacionalne bezbednosti

  • 4
Vladimir Putin Si Đinping Foto: Profimedia

Kineski predsednik Si Ðinping rekao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, tokom današnjeg telefonskog razgovora, da sve strane treba da rade na rešavanju krize u Ukrajini "na odgovoran način", izvestila je kineska državna televizija ČTV.

Kako je rekao Si, kineske vlasti spremne su da pruže podršku Rusiji za rešavanje ključnih pitanja u vezi sa zaštitom suvereniteta i nacionalne bezbednosti, prenosi agencija TASS.

- Kina je spremna za bližu stratešku saradnju sa Rusijom, spremna da pruži međusobnu podršku uzimajući u obzir ključne interese obe strane u pogledu suvereniteta i nacionalne bezbednosti - poručio je kineski lider.

Tokom razgovora, predsednik Si je ponovio spremnost Kine da pomogne u rešavanju situacije u Ukrajini, prenosi agencija Rojters.

- Kina je spremna da nastavi da igra svoju konstruktivnu ulogu - poručio je Si tokom razgovora sa ruskim predsednikom.

Kako je objasnio kineski lider, Peking zauzima nezavisan stav o ukrajinskom pitanju, "uzimajući u obzir činjenice i istorijsku realnost".

- Aktivno doprinosimo očuvanju mira u svetskim razmerama. Isto tako, doprinosimo održavanju stabilnog ekonomskog poretka u svetu - poručio je Si.

Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je potvrdio da su Putin i Si razgovarali, iako nije komentarisao o čemu je tokom razgovora bilo reči, preneo je Sputnjik.

Video: Da li pokreti Putinovih nogu ukazuju na bolest? Ovo je snimak za koji analitičari tvrde da otkriva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma sorosev sendvicar🐂

    15. jun 2022 | 16:18

    Rusija I Kina pola sveta ce da uniste nato fasiste

  • Vele

    15. jun 2022 | 15:10

    Je li Putin isto razgovarao na kineski kao ovaj naš ? 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA