Zelenski se sastao sa Dritanom Abazovićem i Edijem Ramom u Kijevu: Zajedno posetili i Buču

Predsednik Ukrajine zahvalio se Ediju Rami i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, a zatim je rekao da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a

Dritan Abazović, Edi Rama, Volodimir Zelenski u Kijevu Foto: Facebook/Dritan Abazović

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom i premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem u Kijevu, posle čega su održali zajedničku pres konferenciju.

Na sastanku je istaknuto da su Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija podržale inicijativu da Ukrajina dobije traženi status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Premijeri Crne Gore i Albanije posetili su danas glavni grad Ukrajine Kijev, i širi deo kijevske regije uključujući i Buču.

- Međunarodni partneri nastavljaju da podržavaju Ukrajinu. I ovo je važan pokazatelj pomoći našem narodu. Na ovome evropskom putu, naše zemlje nisu takmičari, već države koje deluju komplementarno i jačaju zajedničke kapacitete - kazao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine zahvalio se Ediju Rami i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, a zatim je rekao da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da se Ukrajinci bore za principe i mogućnost izbora načina života i da Ukrajina u skladu sa željama svojih građana treba da postane deo evropske porodice.

Video: Zelenski posetio ranjenu tinejdžerku u bolnici, ona mu otkrila da je postao TikTok zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    15. jun 2022 | 22:25

    Sta reci?! Kad je Vladika Rade- Njegos primljen na ruski dvor, Car je, iznenadivsi se njegovom visinom, rekao: Pa, Vi ste visi od mene!!! Na sto mu je Njegos odgovorio: Samo je Bog visi od Ruskoga Cara!!! Eto kakva su danas vremena dosla...Samo je komicar Zelenski manji od Premijera Crne Gore, Carli Caplina- Abazovica.

  • brko

    15. jun 2022 | 22:19

    E jesu se sastali ljudine blago onome gdje nikad ne dodju i ko ih nikada nije vidijo ni na TV.

  • Berane

    15. jun 2022 | 20:42

    Rama otisao da diluje baklave a ovaj nas nesrecnik tulumbe..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA