≫ 

Brazilska policija pronašla ljudske ostatke u potrazi za britanskim novinarom: Dvojica ribara priznala ubistvo

Identifikacija pronađenih ostataka biće sprovedena u saradnji s Interpolom

  • 0
Dom Phillips Filips novinar Brazil nestanak potraga Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni, koji je priznao da je ubio britanskog novinara Doma Filipsa i njegovog vodiča Bruna Pereiru, odveo je u sredu istražitelje do mesta gde su pronađeni ostaci ljudskih tela, saopštio je novinarima zvaničnik brazilske federalne policije Eduardo Fontes.

On je naveo da će policija Brazila sarađivati sa Interpolom kako bi se potvrdio identitet pronađenih tela, i najavio moguća dodatna hapšenja u vezi ovog slučaja, prenosi Rojters.

Ranije je ministar pravde Anderson Tores saopštio da su ostaci ljudskih tela iskopani na mestu gde su brazilske vlasti tragale za britanskim novinarom Filipsom i stručnjakom za domorodačko stanovništvo Pereirom.

- Obavešten sam od federalne policije da su na mestu iskopavanja pronađeni ljudski ostaci i oni će biti podvrgnuti forenzičkoj analizi - napisao je Tores na Tviteru.

Ubistvo dvojice muškaraca i raskomadanje njihovih tela priznala su ranije dvojica ribara, Amarildo da Košta, zvani "Pelado", koji je uhapšen prošle nedelje i njegov brat Osenej da Košta (41), poznat i pod nadimkom "Doš Santoš", uhapšen u utorak.

Svedoci su rekli Rojtersu da su videli kako policija izvodi jednog od osumnjičenih na reku, na mesto gde su nestala dvojica muškaraca.

Filips, slobodni novinar koji je pisao za Guardian i Washington Post, i stručnjak Pereira bili su na istraživačkom putovanju.

Pereira je bio bivši službenik u vladinoj agenciji za domorodačke poslove Funa. U trenutku nestanka bili su u zabačenom području džungle blizu granice s Kolumbijom i Peruom, gde živi najveći broj domorodaca na svetu bez kontakta sa savremenom civilizacijom.

Video: Traže ih svuda po prašumi: U Amazoniji nestao britanski novinar i brazilski antropolog

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA