≫ 

Beli baloni i dug aplauz za oproštaj od Lidije: Sahranjena Srpkinja koju je Zlatan ubio u Vićenci

Opelo je održano u srpskoj pravoslavnoj crkvi San Luka

  • 2
Lidia Miljkovic  Lidija ubijena  Vićenca Foto: Facebook

Juče, nekoliko minuta pre 10 sati, stigao je beli kovčeg Lidije Miljković, 42-godišnjakinje koju je 8. juna ubio njen bivši suprug Zlatan Vasiljević u Vićenci, a koji je takođe ubio još jednu ženu i potom sebi oduzeo život.

Porodica je kovčeg dočekala jecajući.

Opelo je održano u srpskoj pravoslavnoj crkvi San Luka, a služio ga je preosvećeni Raško Radović iz Trsta.

Prisustvovali su i gradonačelnici Vićence, Skija i Altavilje, a nakon opela, u nebo je pušteno mnoštvo belih balona uz zvuke pesme Scorpions-a "Wind of change", što je propraćeno veoma dugim aplauzom. Potom je pogrebna povorka krenula ka groblju Santa Kroče u gradu Skio, gde je Lidija živela sa decom u kući svojih roditelja.

Ganuta, ali tiha povorka pratila je Lidijin kovčeg od obližnje crkve do groblja. Osamdesetak ljudi je bilo prisutno, među njima članovi porodice, rodbina i prijatelji.

Podsetimo, Lidija je ubijena sa četiri hica 8. juna. Zlatan je prethodno presudio svojoj bivšoj devojci Gabrijeli Serano jednim hicem u glavu. Nakon toga je krenuo u krvavi pohod na Lidiju.

Prema rekonstrukciji događaja, Vasiljević je prvo ubio Gabrijelu, pa je sa njenim telom u kolima napravio zasedu bivšoj ženi. Lidiji je presudio na ulici, a onda je pobegao kolima sa lica mesta i izvršio samoubistvo.

Ono što istražitelji pokušavaju da otkriju jeste zašto je Gabrijela Serano, koja je bila nekoliko meseci u vezi sa Vasiljevićem pre nego što ga je ostavila u martu, bila sa njim u kolima. Ona se navodno u martu vratila bivšem mužu i zamolila ga za pomoć jer se plašila da će je Zoran povrediti.

Istraga se sada usmerava ka vremenskom okviru, kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li je Gabrijela ubijena pre ili posle Lidije. Postavlja se pitanje šta je Gabrijelu sprečilo da reaguje ako je videla da je Zoran ubio bivšu suprugu, ili je ipak ona njegova prva žrtva.

Video: Posle svađe u kafani izvadio pištolj i upucao ženu: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Loku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    18. jun 2022 | 12:35

    Kao da je bila predsednik neke zemlje ,pa sto puta pisete o njoj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA