Premijer Holandije: Izvinjavam se našim veteranima iz Srebrenice

AP navodi da su vojnici, koji su sada veterani, tada bili "pregaženi" od jače naoružanih bosankih Srba koje je predvodio Ratko Mladić

  • 7
Mark Rute Foto: Profimedia

Premijer Holandije Mark Rute obratio se danas stotinama veterana Dačbat 3 mirovne jedinice, koja je za vreme rata u BiH služila u okviru mirovne misije UN u Srebrenici, izvinivši im se u ime holandske Vlade.

Rute je u vojnoj bazi u centralnoj Holandiji veteranima Dačbata 3 poručio da im ni posle blizu 27 godina "neke reči još nisu izrečene",  javlja AP, a prenosi Tanjug.

- Danas, izvinjavam se u ime holandske vlade svim ženama i muškarcima iz Dačbata 3. Najveće poštovanje imam prema načinu na koji je Dačbat 3, pod teškim okolnostima, pokušao da učini dobro, čak i kad to više nije bilo moguće -  kazao je Rute.

Američka agencija u izveštaju navodi da se holandska Vlada na ovaj način zvanično izvinila vojnicima koji su sa manjkom ljudstva i adekvatnog naoružanja poslati, kao mirovnjaci Ujedinjenih nacija, kako se navodi, ''da brane Srebrenicu i očuvaju mir''.

AP navodi da su vojnici, koji su sada veterani, tada bili "pregaženi" od jače naoružanih bosankih Srba koje je predvodio Ratko Mladić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MentalniSklop

    18. jun 2022 | 21:44

    Da nisu bili poštedjeni,poniženi dotični ne bih imao kome osim članovima porodica da se izvinjava..

  • PIONIR

    18. jun 2022 | 22:38

    Kasno se setite a vi ste to sve i zakuhali u Yugi da nestane kao i ovo u Ukraini, Libiji Iraku Siriji

  • Salko poturceni srbin

    19. jun 2022 | 08:23

    Fasisti stite teroriste braca ubilacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA