≫ 

Hilari Klinton seća se susreta sa "bahatim Putinom": Ispred mene bi širio noge

Nedavno je žestoko kritikovala ruskog predsednika sa kojim se tokom svog mandata više puta susretala, kazavši pritom da "ne voli kritičare, pogotovo ako su žene"

  • 40
Hilari Klinton Foto: Tanjug/AP

Američka političarka i bivša državna sekretarka u mandatu Baraka Obame, Hilari Klinton, je u velikom intervjuu za Financial Times između ostalog, komentarisala i sukobe u Ukrajini ističući kako se ne slaže s doajenom američke diplomatije Henrijem Kisindžerom, koji je nedavno izjavio da bi Ukrajina možda trebalo da ustupi teritoriju Vladimiru Putinu kako bi se rat okončao.

- Morate Kisindžeru odati priznanje za dugovečnost, ako ništa drugo. On samo nastavlja. Nikada nisam mislila da Zbignjev Bžežinski ima romantičan pogled na Ruse kao Kisindžer. Toliko ceni svoj odnos sa Putinom - rekla je Klintonova.

Prilikom pitanja o ruskom vođi, za kojeg je jednom izjavila da "nema dušu jer je bivši KGB-ovac", vratila se na "njegovu ulogu na američkim izborima 2016. godine", za koju veruje da je bila osveta za njenu izjavu koju je dala kao državna sekretarka 2012. u znak podrške prodemokratskim protestima protiv njegovog povratka na mesto predsednika Rusije.

Hilari Klinton je ispričala anegdotu o večeri u restoranu u Londonu pre nekoliko godina, gde su gosti raspravljali o mudrosti širenja NATO-a nakon Hladnog rata.

Nakon nekog vremena, konobar ih je prekinuo rečima: "Pre nego što uzmem vašu narudžbinu, ja sam iz Poljske i imam jednu stvar da kažem: nikad ne verujte Rusima!", sa odobravanjem se prisetila Hilari Klinton.

- Uvek sam verovala u proširenje NATO-a i smatram da su argumenti protiv toga u najboljem slučaju naivni, jer ono što smo videli je pozitivan dokaz zašto je to bilo potrebno - rekla je Hilari Klinton.

Nedavno je žestoko kritikovala ruskog predsednika sa kojim se tokom svog mandata više puta susretala, kazavši pritom da "ne voli kritičare, pogotovo ako su žene".

Sada je to ponovila dodavši da je Putin bio vrlo seksistički nastrojen prema njoj i da je jednom rekao da je "bolje ne raspravljati sa ženama".

- Imali smo neke zanimljive, čak korisne interakcije nasamo, a onda bi novinari bili pozvani unutra i on bi rekao nešto uvredljivo o Americi. Zatim bi samo tim tempom nastavio. A da pojača utisak, namerno bi raširio noge - rekla je Klinton.

Prema njenom mišljenju, jedini realan put ruske pobede u Ukrajini bio bi Trampov ponovni izbor 2024.

- Da je Tramp pobedio 2020. godine, povukao bi se iz NATO-a - ne sumnjam u to - rekla je i dodala kako je najvažnije pobediti na idućim izborima jer je "alternativa previše zastrašujuća".

Video: Hilari Klinton na haljini izvezla ime Medlin Olbrajt: Politička poruka na Meta Gali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA