Medvedev: Prijem Ukrajine u Evropsku Uniju moguć tek sredinom veka

Kako je napisao na svom Telegram kanalu, situacija sa prijemom Ukrajine u Evropsku uniju slična je izgradnji komunizma u SSSR-u

  • 18
Dmitrij Medvedev Foto: Tanjug/AP

Prijem Ukrajine u Evropsku uniju moguć je tek sredinom veka, a do tog trenutka bi i unija mogla da nestane, ocenio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Kako je napisao na svom Telegram kanalu, situacija sa prijemom Ukrajine u Evropsku uniju slična je izgradnji komunizma u SSSR-u, datum sprovođenja ovih planova nije imenovan, ali su dati mnogi neproverljivi apstraktni uslovi, javlja agencija TAS S, a prenosi Tanjug.

Kako je rekao Medvedev, njihova objektivna provera je nemoguća, proveravaće se decenijama, i to nove generacije lidera EU, te je zbog toga pravi termin sredina veka, a ne ranije.

- Šta ako, kucam u drvo, EU do tada nestane? Strašno je i pomisliti kakav će skandal biti, jer kakve su sve žrtve podnete na oltaru ulaska u EU i kakva obmana očekivanja nesrećnika - dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    19. jun 2022 | 20:24

    Ukrajina već ne postoji.

  • Super Brundo

    19. jun 2022 | 19:52

    Da nestane to ne znam.Mozda se desi.Ali znam da ce biti manja za jug i istok zemlje, kao i izlaz na Crno i Azovsko more.To je katastrofa za Ukrajinu jer ostace bez teske industrije i rudnih nalazista koja se nalaze u Donbasu.Najplodnija zemlja je isto na jugu Ukrajine.Ostace i bez brojnih luka na Crnom Moru, sto ce Rusiju da ucini dominantnom zemljom koja izlazi na Crno More.

  • Zoran71

    19. jun 2022 | 20:10

    Rusija nije Srbija nece moci ove noci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA