"Majstor prerušavanja" u bekstvu, policija pronašla ostatke tela njegove devojke: FBI moli javnost za pomoć

Tajler i Rakel, oboje američki državljani, živeli su zajedno u Meksiku u vreme njenog nestanka. Pretpostavlja se da je Tajler otac njene sedmomesečne ćerke Valentine, čiji je nestanak prijavljen 10. juna, pre nego što je pronađena živa i zdrava prošle nedelje

  • 0
Tyler Adams Foto: FBI

Muškarac, kojeg FBI traži zbog nestanka njegove devojke, ima živopisnu istoriju krađe identiteta, prerušavanja i pseudonima, prema izveštajima medija i sudskim dokumentima do kojih je došao Rolling Stone.

FBI San Dijega objavio je saopštenje prošlog petka i pozvao javnost da pomogne u pronalasku Tajlera Adamsa (50).

Federalci žele da razgovaraju sa njim zbog nestanka njegove devojke Rakel Sabean. Prema meksičkim vlastima, ostaci Rakel pronađeni su pod ćebetom u njenom automobilu u Tihuani.

Njene porodica je takođe na društvenim mrežama pisala o njenoj smrt. Međutim, FBI nije nezavisno potvrdio identitet ostataka.

Predstavnik FBI rekao je za Rolling Stone da su Tajler i Rakel, oboje američki državljani, živeli zajedno u Meksiku u vreme njenog nestanka. Pretpostavlja se da je Tajler otac njene sedmomesečne ćerke Valentine, čiji je nestanak prijavljen 10. juna, pre nego što je pronađena živa i zdrava prošle nedelje.

Adams ima živopisnu istoriju. FBI je istakao da Adams ima preko 10 alijasa, a prema članku iz 2013. godine, i tada je bio poznat kao "majstor prerušavanja".

Adams se navodno 2007. godine preselio na Havaje, gde je imao nekoliko lažnih identiteta, uključujući ime Kevin Kenedi, Lens Irvin i Majkl Vitmen, imena koja je navodno koristio da se lažno predstavlja kao student prava.

Takođe je pokrenuo pet lažnih poslova i počeo da unovčava ogromne lažne čekove u dve banke. Na kraju ih je navodno prevario za više od 120.000 dolara i ukrao dijamantski prsten od 5.000 dolara od Costco.

Prema sudskim dokumentima, optužen je za tri krivična dela krađe 2009. godine.

Na Havajima je presuda dolazila sa automatskom kaznom na 10 godina zatvora, ali kada je Adams priznao optužbe, već je služio 14 godina u Kaliforniji zbog osude za prevaru od 3 miliona dolara.

Za taj slučaj, sudski zapisi pokazuju da je Adams 2009. godine optužen za višestruke krađe i prevare. Tokom tog suđenja, prošao je kroz nekoliko advokata i periode u kojima se sam zastupao. Takođe je ispitan za sposobnost u tri tačke tokom suđenja, uključujući poslednji put kada su, prema sudskim spisima, njegovi advokati tvrdili da je pokušao da sebi oduzme život. Svaki put je proglašen kompetentnim da mu se sudi.

Prema članku iz 2012. godine u San Diego Reader-u, Adams je priznao 48 krivičnih dela u tom slučaju, uključujući korišćenje identiteta njegovih roditelja, često falsifikujući njihove potpise kako bi kupio nekretnine i druge stvari.

Kada je Adamsov očuh pozvao policajce 2007. godine kako bi prijavio krađu identiteta, Adams je pobegao na Havaje. The San Diego Readre je preneo da je tužilac na Havajima opisao Adamsa kao "sociopatu koji nije vodio računa o imovini žrtava ili onima koji bi mogli biti pogođeni njegovom kriminalnom delatnošću".

Adamsa traže na Havajima nakon što je u maju 2019. godine pobegao iz pritvora.

Prema FBI, meksičke vlasti su prošle nedelje nakratko pritvorile Adamsa zbog Amber alerta koji je aktiviran zbog nestale bebe.

Meksičke vlasti su ga tada ispitale u vezi sa nestankom devojke, ali nije hteo da sarađuje.

Prošlog četvrtka Adams je ušao u SAD koristeći ime Aron Bejn.

Video: Očuh pretukao dečaka (5) na smrt: Telo izneo u torbi i zakopao na obali reke Kuban

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA