Stoltenberg: Veoma dobar sastanak sa Makronom o pripremi NATO samita u Madridu

Prethodno je iz Jelisejske palate saopšteno da je predsednik Makron preneo generalnom sekretaru NATO da želi da zamoli Tursku za pojašnjenje pozicije

  • 3
Jens Stoltenberg Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je imao veoma dobar sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o pripremi samita Alijanse u Madridu, koji će se održati sledeće nedelje.

- Veoma dobar sastanak sa predsednikom Emanuelom Makronom o pripremi NATO samita sledeće nedelje u Madridu, koji će ojačati NATO u kritičnom trenutku za evropsku bezbednost. Pohvaljujem Francusku za snažnu podršku Ukrajini i ključni doprinos našoj Alijansi - napisao je na Tviteru Stoltenberg.

Prethodno je iz Jelisejske palate saopšteno da je predsednik Makron preneo generalnom sekretaru NATO da želi da zamoli Tursku za pojašnjenje pozicije.

U saopštenju se navodi da je Makron ponovio podršku Švedskoj i Finskoj koje su aplicirale za članstvo u NATO nakon napada Rusije na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Turska je blokirala kandidaturu Švedske i Finske za članstvo u NATO zbog, kako navodi Ankara, podrške Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) koju Turska smatra terorističkom.

Video: Makron se zahvalio glasačima ispred Ajfelove kule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. jun 2022 | 19:41

    NATO U BLATO !!!!

  • jele

    21. jun 2022 | 19:32

    E moj Stoltenberg nisko spade Americko potrckalo.Vise si bio u zadnje vreme u Moldaviji i Rumuniji radi kojekakvih Nato interesa a do skora nisi znao ni gde ta sirotinja zivi.

  • Laki

    21. jun 2022 | 19:54

    Nato fasisti u blato Rusija je zlato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA