Sneg usred leta, kad je najmanje dobrodošao: Iznenada se zabelelo u centralnom Avganistanu

Talas vlage prouzrokovan indijskim monsunom je izazvao iznenađujuće snežne padavine u centralnom Avganistanu.

  • 0

Nadžibulah Said, naučnik pri nemačkom Saveznom institutu za hidrotehniku, objavio je da je u centralnom Avganistanu iznenada pao sneg usred leta.

Kako je naveo, talas vlage prouzrokovan indijskim monsunom je izazvao iznenađujuće snežne padavine u centralnom Avganistanu.

- Prilično je neobično imati sneg u ovo doba godine koji može delovati na žetvu. Avganistan prolazi kroz drugu godinu suše, ali sneg definitivno sada nije dobrodošao - napisao je Said.

Ranije je Said objavio kako je u područjima istočnog Avganistana u prvoj sedmici monsuna palo 80 milimetara kiše. Ove padavine su olakšale borbe sa požarima sa kojima se Avganistan borio u prethodne četiri nedelje.

Stanovništvo Avganistana se suočava sa nizom problema nakon što su talibani preuzeli vlast u većem delu zemlje u avgustu prošle godine.

Stotine hiljada stanovnika se suočava sa glađu, a problem predstavljaju i teroristički napadi koje sprovodi Islamska država- regija Horosan.

Video: Živela Srbija: Rus polugo na minus 10 igra s mečkom i peva srpske pesme dok vijori srpskom zastavom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA