Britanac osuđen na smrt se javio porodici: "Bio je uznemiren kad je zvao majku, rekli su mu da vreme ističe"

Aslin je svojoj porodici rekao kako mu je rečeno da britanski zvaničnici nisu uradili ništa kako bi se založili za njegovo oslobađanje

  • 40
Ukrajina rat Britanci plaćenici sud Donjeck Aiden Aslin Shaun Pinner Ajden Aslin Šon Piner Foto: Profimedia/Sputnik/Konstantin Mihalchevskiy

Britanac koji je zarobljen u Mariupolju i osuđen na smrt, čuo se sa svojom porodicom kojoj je rekao kako mu je rečeno da će smrtna kazna biti izvršena, javlja BBC.

Podsetimo, Vrhovni sud Donjecke narodne republike (DNR) osudio je na smrt dva zarobljena Britanca, Ajdena Aslina i Šona Pinera, koji su se borili na strani Ukrajine.

Aslin je svojoj porodici rekao kako mu je rečeno da britanski zvaničnici nisu uradili ništa kako bi se založili za njegovo oslobađanje. Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras je o njegovom slučaju ranije ovog meseca raspravljala sa ukrajinskim zvaničnicima.

"Rekli su mu da vreme ističe"

Porodica osuđenog Aslina rekla je za BBC da se s njim čula telefonom. Rekli su mu da "vreme ističe", preneo je svojoj porodici.

- Nemamo reči, naprosto nemamo reči. To je najgora noćna mora, da vam članu porodice prete na ovakav način - rekla je Aslinova baka Pamela Hol za BBC.

- Ajden je bio veoma uznemiren kada je jutros nazvao svoju majku. Rekao je da su mu zvaničnici DNR-a kazali da ih nije kontaktirao niko iz Britanije i da će biti pogubljen. Moram da verujem onom što nam je rekao, da će ga pogubiti ako ne dobiju nekakav odgovor. Naravno, nadam se da to nije istina - dodala je baka.

- Isplakala sam more suza zbog toga, ali plač ne pomaže. Želim nešto da uradim, ali ne znam šta - rekla je, pa dodala: "Šta bi trebalo da mislim nakon jutrošnjeg Ajdenovog poziva? Ne želim da gubim nadu, ali teško je".

- Mislim da bi Rusija i Velika Britanija trebalo da uspostave kontakt oko ovog slučaja - zaključila je.

Video: 100 dana sukoba u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    22. jun 2022 | 23:07

    Kad je ubijao bilo je sve ok e došlo vreme za naplatu jedino ispravno je smrtna kazna, a Mama i Baka su trebali da ga drugačije vaspitaju a ne da bude ubica, sad' plačite do mile volje.

  • Nikola

    22. jun 2022 | 22:56

    Zivio Putine!! Ruke ti se pozlatile!!

  • Stuttgart

    22. jun 2022 | 22:50

    Drži se pravila igre do kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA