≫ 

Pakistanac silovao devojčice, jedna ostala trudna: Ne želi da ga deportuju, kaže da njegovom sinu treba uzor

On je bio deo bande od devet muških članova, koji su devojčicama od 2008. davali drogu i alkohol, grupno ih silovali i podvodili

  • 1
Adil Khan Foto: Greater Manchester Police

Adil Kan, 51-godišnji član zloglasne bande Ročdejl koja je silovala tinejdžerke i trgovala njima, rekao je sudiji da ga ne treba deportovati iz Velike Britanije u Pakistan jer je njegovom sinu potreban uzor.

Osim za Kana, deportacija se razmatra i za drugog člana bande, 52-godišnjeg Karia Abdula Raufa, piše Sky News.

Reč je o slučajevima seksualnog zlostavljanja i trgovanja tinejdžerkama, o čemu je javnost više saznala u aprilu ove godine. Banda od devet muških članova devojčicama je od 2008. davala drogu i alkohol, grupno ih silovala i podvodila.

Policija je navela da je banda zlostavljala 47 devojaka, a stanovnici Ročdejla još uvek su ljuti što niko od muškaraca nije deportovan.

Tri žene koje su bande silovale i zlostavljale dobile su odštetu i izvinjenje policije zbog propusta tokom istrage njihovog slučaja. Mete bande bile su uglavnom bele devojčice iz radničke klase.

Kan i Rauf trebalo bi da budu deportovani u Pakistan nakon što su osuđeni u maju 2012. godine. Otkako su pušteni iz zatvora, pravnim putem su odlučili da izbegnu deportaciju iz Ujedinjenog Kraljevstva nakon što im je oduzeto britansko državljanstvo.

Muškarci tvrde da bi se deportacijom prekršila njihova ljudska prava. Juče, na Kanovom poslednjem ročištu, sudija je pitao kako bi na njegovog sina uticala njegova deportacija u Pakistan.

- Kao što znate, očinska figura je vrlo važna u svakoj kulturi u svetu. Otac je uzor detetu i pomaže mu da razlikuje dobro od zla - rekao je Kan na ročištu.

On je dodao da ga njegova porodica u Pakistanu ne želi primiti.

Devojčica stara 13 godina ostala je trudna s Kanom. Devojčici od 15 godina je pretio nasiljem ako ne pristane da spava s drugim muškarcima. Otac petoro dece Kari Abdul Rauf takođe je trgovao 15-godišnjakinjom te ju je svojim taksijem vozio do usamljenih područja. Tamo bi je silovao s drugim muškarcima.

Ove nedelje se otkrilo da je vođa bande Ročdejl Šabir Ahmed nekad radio kao službenik za socijalna prava u savetovalištu Oldham. On se trenutno nalazi u zatvoru, gde služi kaznu od 22 godine. Kanovo i Raufovo saslušanje protiv deportacije odloženo je za danas.

Video: Horor scena u parku u Engleskoj: Pedofil pokušao da siluje dete naočigled prolaznika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    24. jun 2022 | 09:39

    sta drugo ocekivatinod tih divljaka..... primili ste ih sada uzivajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA