≫ 

Putin se sastao sa Lukašenkom: "Moskva će isporučiti Belorusiji nove raketne sisteme Iskander M"

Pored toga, ruski predsednik je upoznao predsednika Lukašenka da je vlada Rusije u bliskom kontaktu sa nadležnim agencijama UN oko pitanja globalnog snabdevanja žitaricama i veštačkim đubrivom

  • 4
Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je tokom današnjeg razgovora sa Aleksandrom Lukašenkom, predsednikom Belorusije da će u narednim mesecima Moskva isporučiti toj zemlji nove taktičke raketne sisteme kratkog dometa Iskander M.

- U skladu sa našim ranijim dogovorom odlučeno je da u narednim mesecima Belorusiji isporučimo Iskander-M taktičke raketne sisteme koji, kao što znate koriste i balističke i krstareće rakete i u standardnoj i u nuklearnoj modifikaciji - rekao je Putin.

On je rekao i da su SAD dopremile u Evropu oko 200 komada nuklearnog taktičkog naoružanja i da je 257 borbenih aviona iz više zemalja članica NATO spremno za tu namenu, navodi TAS S.

Pored toga, ruski predsednik je upoznao predsednika Lukašenka da je vlada Rusije u bliskom kontaktu sa nadležnim agencijama UN oko pitanja globalnog snabdevanja žitaricama i veštačkim đubrivom.

- Ja ponavljam da se vratimo pitanjima koja su najurgentnija, a to su snabdevanje hranom i đubrivom na globalnom nivou. U neposrednom kontaktu smo sa nadležnim specijalizovanim agencijama UN - rekao je Putin.

Na snimku sastanka sa Lukašenkom koji je na društvenim mrežama objavio reporter državne televizije Rusija 1, Putin je podsetio da su Rusija i Belorusija glavni dobavljači đubriva na globalnom tržištu, preneo je ranije Rojters.

Video: Da li pokreti Putinovih nogu ukazuju na bolest? Ovo je snimak za koji analitičari tvrde da otkriva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    25. jun 2022 | 22:38

    Зашто НАТО снаге не ослободе грађане РФ и Белорусије 😂 Шкевћу са стране

  • Toma

    26. jun 2022 | 10:28

    Ovo je jedini državnik sa kim može da se sastaje.

  • Cava

    26. jun 2022 | 00:20

    Ksko ide trebali bi i nas da snebde!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA