≫ 

Zara je ubijena dok se vraćala kući iz provoda: Prijateljica otkrila poslednju poruku koju joj je poslala

Džordan Meksvini (29) koji je optužen za njeno ubistvo, takođe je optužen i za pokušaj silovanja i pljačku, saopštila je policija

  • 0
Zara Aleena Foto: Met Police

Muškarac je optužen za ubistvo Zare Aline (35) koja je pronađena usred noći u nedelju sa ozbiljnim povredama glave, a umrla je kasnije tog jutra u bolnici.

Smatra se da nije korišćeno oružje. Ona je pronađena oko 2.45 ujutru na ulici u istočnom Londonu. Veruje se da ju je napao potpuni stranac dok se vraćala kući iz noćnog izlaska.

Džordan Meksvini (29), koji je optužen za njeno ubistvo, takođe je optužen i za pokušaj silovanja i pljačku, saopštila je policija, piše Sky News.

U saopštenju objavljenom preko policije, porodica ubijene Aline je rekla da je ona bila "čistog srca, sa blistavim očima i veličanstvenim smehom".

- Zara (35) voljeno biće, dete, nećaka, rođaka, unuka, prijateljica svima, bila je radost za sve nas. Bila je negovateljica svoje majke i bake. Briga za druge joj je bila nešto prirodno. Zara je bila druželjubiva, bila je svačija prijateljica. Bila je čistog srca - navodi se.

Poslednja poruka poslata najboljoj prijateljici

Najbolja prijateljica ubijene Aline, Lisa Hodžson, rekla je da je šokirana i ljuta zbog smrti svoje drugarice i otkrila poslednje poruke koje je dobila od nje, samo par sati pre nego što je nastradala.

Zara Aleena i Lisa Hodgson Zara sa prijateljicom Lisom, koja je sa njom razmenjivala poruke, Foto: Facebook

Lisa joj je poslala snimak zalaska sunca na koji je Alina odgovorila: "Prelepo", dodajući uz poljupce: "Nedostaje mi tvoje lepo lice ovog vikenda, jedva čekam da te vidim sledećeg".

- Potpuno sam slomljena. U šoku sam, ljuta sam, osećam mučninu u stomaku. Skoro svaki vikend smo provodile zajedno. Trebalo je i ovog vikenda da budemo zajedno, ali sam morala da otkažem i pomerim naše druženje za sledeći vikend. Volela bih da smo se ipak videle. Nikada je više neću videti, nikada više neću čuti njen glas. Ubijena je dok je išla kući - rekla je Lisa, prenosi Mirror.

"Ukradena je od svih nas"

U saopštenju se navodi i da je Alina želela da bude advokat od svoje pete godine i opisana je još kao osoba "bezbrižnog duha, sa najbrižnijim srcem".

- Zara je bila srećna i nalazila se u trenutku svog života kada je njena radost zračila i cvetala - rekla je njena porodica.

Oni opisuju kako je ona bila "kamen" njihove porodice i bila spremna da zasnuje svoju porodicu.

Zara Aleena Foto: Met Police

- Naš gubitak je nenadoknadiv i praznina se oseća nepremostivom, ali toplina i dobrota koju je naša zajednica pokazala svedoče o snazi Zarinog duha. Njen život je ukraden od nas. Ona je ukradena od svih nas.

Porodica je rekla da je Alina bila na dvogodišnjem stažu u Državnom tužilaštvu da bi postala advokat.

Univerzitet Vestminster saopštio je da je ona diplomirana pravnica koja je prošle godine završila postdiplomske studije iz pravne prakse.

- Šokirani smo i duboko ožalošćeni vestima da je naša bivša studentkinja prava Zara Alina izgubila život na tako tragičan način. Naše misli su sa Zarinom porodicom i voljenima u ovom strašnom trenutku - rekla je portparolka univerziteta.

Video: Ubistvo u gej klubu u Oslu: Dvoje ljudi izgubilo život, 14 ranjeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA