≫ 

Majka proglašena krivom za smrt sina: Hranila ga samo sirovim voćem i povrćem, umro od neuhranjenosti

U trenutku smrti dečak je imao samo 7,7 kilograma, a prema podacima sajta koji je specijalizovan za zdravlje dece piše da bi on u tom uzrastu trebalo da ima najmanje 11 kilograma

  • 13
Sheila O’Leary Foto: Lee County Sheriff's office

Majka veganka Šil O'Liri sa Floride proglašena je krivom za ubistvo i zlostavljanje sina koji je umro 2019. godine.

Tokom suđenja su izneti detalji da ona nije uspela da svom 18- mesečnom sinu nije uspela da obezbedi adekvatnu hranu i zdravstvenu negu.

- Ona je napravila izbor, koji je doveo do smrti njenog deteta. Njen ponos koštao je njenog sina života. To je bezobzirno zanemarivanje ljudskog života - saopštila je tužiteljka, prenosi Mirror.

Njoj će 25. jula biti izrečena kazna, dok otac deteta Rajan, koji je takođe optužen za slična dela još uvek čeka kraj suđenja.

U trenutku smrti dečak je imao samo 7,7 kilograma, a prema podacima sajta koji je specijalizovan za zdravlje dece piše da bi on u tom uzrastu trebalo da ima najmanje 11 kilograma.

Šil je tvrdila da je sina hranila majčinim mlekom, ali je obdukcija pokazala da je uzrok smrti neuhranjenost.

Na suđenju je saopšteno da su roditelji zlostavljali i zanemarivali svoje troje dece, koja su u trenutku ŽEzrine smrti imala tri, pet i 11 godina.

Video: Policajci spasli život devojčici: Drama u centru Beograda, u poslednji čas je odvezli u bolnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    2. jul 2022 | 14:28

    Ja bih voleo da mi pobornici bilo koje jednostranost u ishrani, objasne kako je to zdravo (osim ako nisu na dijalizi, ili nešto slično) Naročito ekstremni vegani kako nadoknađuju deficit vitamina B12, a da nije veštačka supstitucija. Pre godinu, dve gledao sam emisiju gde je jedna naša poznata voditeljka vegan, (sina bez pitanja hrani veganski), doktorski nutricionisti, objašnjavala kako se B12 sintetiše od bakterija u crevima, i osta žena živa. Bože moj, kome se sve daje prostor u medijima. Jedem sve, ali umereno. Koristimo ulje, so, šećer u nekim mizernim količinama, i ništa od prerađevina (suhomesnato, grickalice,...). I kada sednemo da jedemo, ne jedem kao da nema sutra, pojedem parče mesa, jednu jabuku, a ne pola svinje i 2litra soka i to je to.

  • Ja

    2. jul 2022 | 14:24

    Za smrtnu kaznu! Tačka!

  • Biti zdrava

    2. jul 2022 | 13:23

    I šta ćemo sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA