≫ 

Jako nevreme pogodilo Sidnej: Očekuju se velike poplave, hiljade ljudi evakuisano

Obilna kiša i izlivanje reka izazvali su poplave i klizišta

  • 2
Australija, Sidnej, poplava, poplave, nevreme, evakuacija, Australia Floods Foto: Tanjug/AP

Hiljadama stanovnika naređeno je danas da se evakuišu iz jugozapadnog dela Sidneja, najvećeg australijskog grada, zbog jake kiše i snažnog vetra koji su pogodili istočnu obalu, a očekuje se da će poplave biti gore od onih koje su pogodile region prošle godine.

Obilna kiša i izlivanje reka izazvali su poplave i klizišta duž istočne obale od Njukastla do zaliva Bejtmens u državi Novi Južni Vels, a očekuje se da će se kiša intenzivirati večeras, preneo je Rojters.

- Ako ste bili bezbedni 2021, nemojte pretpostavljati da ćete biti bezbedni večeras. Ovo je situacija koja se brzo razvija i mogle bi da budu pogođene oblasti koje nikada ranije nisu doživele poplave - rekla je ministarka hitnih službi Novog Južnog Velsa Stef Kuk na brifingu za medije.

Ranije danas, ona je pozvala ljude da razmisle o odlasku na odmor, s obzirom da se loše vreme poklopilo sa početkom školskog raspusta.

- Ovo je hitna situacija opasna po život - kazala je Kuk.

Video: Kao da je počeo Potop: Australija se bori sa poplavama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA