≫ 

Zvanično je potvrđeno: Ajkula je kod Hurgade ubila i drugu ženu, oglasilo se egipatsko ministarstvo

Sumnja se u to da je ajkula bila tako blizu obale jer je prethodno potonuo brod sa ovcama

  • 5
Hurgada, plaža, napad ajkule

Printscreen: Twitter/KalabasterJak

Dve žene su poginule u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i potvrdilo spekulacije koje su se juče pojavile na društvenim mrežama.

- Žene su napadnute dok su plivale - piše u objavi Ministarstva na Fejsbuku, navodi Arab News.

U objavi nisu objavljeni identiteti žena.

Dva izvora navela su Rojtersu da je telo rumunske turistkinje otkriveno nekoliko sati nakon što je jedna Austrijanka (68) nastradala u napadu u ajkule i da su napadi bili na udaljenosti od 600metara jedan od drugog.

Guverner Crvenomorske oblasti Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u ovoj oblasti na tri dana "pošto je ajkula napala austrijsku turistkinju".

Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, plaža u Hurgadi potpuno je pusta. Jednu ženu ajkula je napala u blizini pontona, a drugu nešto dalje.

Saopšteno je da tim stručnjaka radi na identifikovanju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja ajkule.

Kako je za Telegraf.rs rekla T. M., koja se trenutno nalazi u Hurgadi, a koja je bila u vodi neposredno pre napada ajkule i svedočila jezivom prizoru, jedna od žena ostala je bez ruke i noge, a u vodi je bila oko 15 minuta jer spasioci tokom napada ajkule imaju zabranu ulaska u vodu.

Ističe da su u hotelu čuli informaciju da je potonuo brod na kom je bio veliki broj ovaca i da je to verovatno razlog zbog kog je akjula bila blizu obale.

Incidenti napada ajkula su retki u egipatskom Crvenom moru, a u javnosti je ostao zapamćen napad u kom su poginuli 12-godišnji ukrajinski dečak i egipatski turistički vodič u Ras Mohamedu, od kojih su obojici morali da amputiraju udove nakon brutalni incident.

Video: Čuvajte se mutne vode jer mogu da vas gricnu: Četiri razloga za napad ajkula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    3. jul 2022 | 17:12

    Sto birizikovali dođite na bezbedni plavi Jadran

  • anex

    3. jul 2022 | 19:01

    A ukrainci u ratu a samo putuju 😊😊😊

  • Jovan

    3. jul 2022 | 18:18

    Jadransko more nije stanište opasnih vrsta ajkula kao što tigru nije stanište u šumama srbije,ne odg joj temp vode i plijen ..teren....itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA