≫ 

Upravo objavljeno: Otkriveno koje je nacionalnosti druga žrtva ajkule na plaži kod Hurgade

Zbog napada ajkula, lokalne vlasti pokrajine Crveno more zabranile su pristup priobalju na tri dana

  • 0
Hurgada ajkula

Foto: Privatna arhiva

Egipatsko ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je danas da je još jedna žena preminula od posledica napada ajkule u regionu Sahel Hašiš, južno od Hurgade.

Egipatska ministarka zaštite životne sredine Jasmin Fuad uputila je preko svog Fejsbuk profila saučešće porodicama dveju nastradalih žena i navela da su ih ajkule napale dok su plivale, te da su vlasti oformile specijalne timove koji prikupljaju sve informacije u vezi sa napadom, prenosi Tanjug.

Navodi se da će se vršiti i ispitivanja koja bi trebala da istraže zašto su ajkule bile agresivne.

Dva izvora navela su Rojtersu da je telo rumunske turistkinje otkriveno nekoliko sati nakon što je jedna Austrijanka (68) nastradala u napadu u ajkule i da su napadi bili na udaljenosti od 600metara jedan od drugog.

Zbog napada ajkula, lokalne vlasti pokrajine Crveno more zabranile su pristup priobalju na tri dana, odnosno sve pomorske aktivnosti, uključujući ronjenje, jedrenje na dasci i kajting, kao i prilazak ribarskih brodova.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA