Putin na sastanku sa Šojguom: Čestitao ruskim vojnicima u Ukrajini, predložio da budu odlikovani

Šojgu je obavestio ruskog lidera u situaciji u LNR

  • 3
Vladimir Putin Sergej Šojgu Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je danas na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom da "svi zaslužni učesnici specijalne operacije u Ukrajini" budu odlikovani.

Putin je čestitao ruskim trupama koje su, kako je rekao, "oslobodile" samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku (LNR), o čemu ga je Šojgu i lično obavestio na današnjem sastanku koji prenosi televizija.

Ruski predsednik je dodao da vojnici koji su učestvovali u operacijama u LNR sada treba da se odmore, ali da ostale trupe treba da nastave borbu.

Šojgu je rekao Putinu da je "operacija oslobađanja LNR uspešno završena".

- U roku od dve nedelje opkoljene su i likvidirane grupe u Gorskom kotlu, u oblastima Lisičansk i Severodonjeck. Uspostavljena je kontrola nad 25 naselja, od kojih su najveća Severodonjeck, Zolote, Gorskoje i Volčejarovka - rekao je Šojgu, dodajući da je operacija završena juče za "oslobođenje" jednog od najvećih gradova LNR Lisičanska.

Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je Šojgu izvestio Putina da je LNR, kako je navedeno, "oslobođena", prenosi Tanjug.

Video: 100 dana sukoba u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA