"Ajkula danas viđena u moru, zabranjeno je kupanje, policija na plaži": Situacija u Hurgadi i dalje alarmantna

Kako je naša sagovornica ispričala za naš portal, ajkula je u moru viđena i danas i to u blizini bova, a trenutno je na snazi zabrana kupanja

  • 11
Egipat Hurgada Sahl Hašiš Egypt Sahl Hasheesh ajkula napad 2 Foto-ilustracija: Shutterstock, Privatna arhiva

Nakon stravičnih događaja u Egiptu, tačnije u regionu Sahel Hašiš, južno od Hurgade, gde su se u poslednjih nekoliko dana dogodila dva fatalna napada ajkule, situacija je i dalje alarmantna što je za Telegraf.rs potvrdila naša sagovornica koja se trenutno nalazi u tom letovalištu.

Kako je M. K. J. ispričala za naš portal, ajkula je u moru viđena i danas i to u blizini bova, a trenutno je na snazi zabrana kupanja.

- Danas nešto posle 17 sati se to desilo... Upravo smo vraćali peškire na plažu i videli grupu ljudi koja posmatra more. Pitali smo dečka koji radi tu šta je tamo, a on je tiho rekao "ajkula". Otišli smo i videli, stvarno ajkula malo posle bova, izranjala je par puta. Zabrana je kupanja u moru, koliko sam čula večeras, do 8. jula sigurno, a posle ovoga verovatno i duže - rekla je ona.

Dodala je kako je čula i da su bila još neka dešavanja u moru, nešto kasnije večeras, oko 19 časova, a da je na plaži i policija.

Hurgada, Sahl Hašiš, Egipat Foto: Privatna arhiva

- Na plaži je policija i od danas čuvari i ne daju da se snima, ulazak u more je ograđen od večeras, nisam shvatila tačno čime - priča naša sagovornica.

"Ni ne kročimo više u more, tajnoviti su sa informacijama"

Kako nam dalje priča, više nisu uplašeni, ali iz razloga što u more ni ne ulaze.

- Uplašeni sada nismo jer ni ne kročimo u more. Ovde su šturi i tajnoviti sa informacijama, mene su ubeđivali na recepciji pre par dana da je snimak lažan, da se to nije ovde desilo, i tako dalje... - kaže.

Međutim, u početku nije bilo tako, otkriva.

- Prvih par dana posle napada je bio osećaj užas. Upoznala sam naše ljude koji su krenuli da preplivavaju na tom potezu i to dan dva pre napada. Na sigurnom smo, van vode, samo što eto, ipak nam je upropašćeno letovanje - zaključuje naša sagovornica.

Video: Snimak ubijene tigar ajkule iz Hurgade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pire

    5. jul 2022 | 22:51

    Jel mogla veca i strasnija slika? Mogli ste i koju cesticu korona virusa pored ajkule i mozda rat u Ukrajni u pozadini.Samo kazem...

  • Sasa

    5. jul 2022 | 22:58

    Šta je sa vama i ajkulama. Počecemo i mi na selima da se plašimo.

  • Don

    5. jul 2022 | 23:09

    Iznenadila ih ajkula u moru, zamisli. Danas citam Hurgada nema novca da postavi mreze koje bi ih drzale dalje, tamo ne bih otisao nikad. Pustara, policija vas prati od hotela ako hocete da izadjete malo, Antalija, Alanja su top destinacije u odnosu na ovo, mnogo bolji izbor od siromasnog Egipta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA