≫ 

Snimljen momenat kad je napadač pucao u Abea! Bivši premijer Japana ne daje znake života

Incident se desio u gradu Nara

  • 0
Atentat na Šinza Šinzo Abea bivšeg premijera Japana Foto: Tanjug/AP

Šinzo Abe, bivši premijer Japana, upucan je s leđa na političkom skupu u gradu Nara, javlja BBC. Kako javljaju japanski mediji, Hitna pomoć je stigla posle 15 minuta, a Abe tada nije davao znake života. 

Abe je držao politički govor u Nari, odjednom su se začuli pucnji, i on se samo srušio. Na njemu su bili vidljivi tragovi krvi, javljaju japanski mediji.

Napadač je, prema prvim izveštajima, uhapšen, a identifikovan je kao Tetsuja Jamagami (41), žitelj Nare.

Bivši gradonačelnik Tokija Joiči Masuzoe napisao je u tvitu da je Abeu stalo srce posle napada. Ovaj termin se u Japanu koristi pre nego što se zvanično potvrdi smrt.

Abe, koji je najduže bio na čelu neke vlade Japana, povukao se 2020. godine zbog zdravstvenih razloga.

Oko 11.30 po lokalnom vremenu, Abe (67) je držao govor, kad mu se s leđa privukao muškarac i pucao iz njega, piše Jomiuri Šinbun.

Prema trenutnim saznanjima, on je upucan sa leđa, a lokalna policija je objavila identitet čoveka koji je pucao u Abea iz, kako se veruje, ručno napravljene puške.

Prema izveštaju reportera Jomiuri Šinbuna, Abe je držao govor pred stotinak ljudi, kad je prišao napadač i ispalio dva hica u njegova leđa. Usledili su povici "zovite hitnu, zovite hitnu", a napadač je odmah uhapšen i odveden u policijsku stanicu.

(Telegraf/BBC/Jomiuri Šinbun)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA