≫ 

Ivana spasila lopta koja je 10 dana plutala morem, izgubila je deca na plaži: Neverovatna priča sa Halkidikija

Majka dečaka je na grčkim medijima videla fotografiju lopte koja je spasila život Ivanu i prepoznala da se radi o istoj lopti koju su njena deca izgubila pre 10 dana na plaži

  • 1
Makedonac izvučen kod Halkidikija

Foto: Facebook/Anastasia Chalkia Dimarchos Kassandras

Priča o lopti, koja je spasila život 30-godišnjem Ivanu iz Severne Makedonije dok se skoro 19 sati borio u moru kod Kasandre na Halkidikiju, čini se da poprima nezamislivi preokret.

Ivan je uz pomoć lopte koju je pronašao u moru uspeo da ostane na površini vode, da se pliva i odmara naizmenično sve dok ga nije spasila obalska straža. Ova neverovatna priča mnoge je podsetila na čuveni film sa Tomom Henksom "Izgnanik", u kojem mu je društvo pravila lopta Vilson dok je bio izgubljen na ostrvu.

Neverovatna stvar u vezi sa loptom, koja je čudom došla baš do Ivana, jeste da je ona izgubljena na plaži Evgati u Lemnosu 30. juna.

Kako prenosi portal Voria.gr, dvoje dece od šest i 11 godina bilo je na toj plaži sa roditeljima kada su izgubili loptu.

Deca su se igrala sa svojom omiljenom loptom dok u jednom trenutku nije izmakla njihovoj kontroli, a morska struja je odvukla daleko u more.

Jedna osoba koja je u tom trenutku bila u moru, pokušala je da je dohvati, ali bezuspešno.

Majka dečaka je na grčkim medijima videla fotografiju lopte koja je spasila život Ivanu i prepoznala da se radi o istoj lopti koju su njena deca izgubila pre 10 dana na plaži.

Kožna lopta, koja je veličine rukometne lopte, bila je polunaduvana ali je, prema Ivanovim rečima, uspela da mu pomogne da ostane u životu.

Da podsetimo, trojica prijatelja nestala su u moru u subotu u mestu Poseidi na poluostrvu Kasandra.

Vasil (25) je spasen posle nekoliko sati, dok je obalska straža tek posle skoro 19 sati uspela da locira i izbavi Ivana iz mora.

Njihov treći prijatelj i dalje se vodi kao nestao, a potraga za njim nastavljena je treći dan zaredom.

Grčki mediji prenose da on nije baš dobar plivač i da se u moru nalazi više od 40 sati. Međutim, nakon priče o čudesnoj lopti koja je plutala 10 dana dok nije Ivanu spasila život, nada umire poslednja.

Video: Jedna stvar mu je spasila život: Ajkula napala čoveka dok je ronio i lovio ribu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Epilog

    11. jul 2022 | 14:36

    Epilog price. Bacajte lopte u more, mozda nekom spase zivot!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA