≫ 

Haos se nastavlja: Demonstranti upali u kabinet premijera Šri Lanke, policija baca suzavac

U jednom trenutku demonstranti su uspeli da probiju kordon i dođu do kabineta

  • 0
Šri Lanka, premijer upad kabinet Foto: Tanjug/AP

Demonstranti u Šri Lanki koji zahtevaju ostavku premijera nakon što je predsednik pobegao na Maldive, uspeli su da uđu u kabinet Ranila Vikremesinge, iako je policija suzavcem pokušala da ih otera od zgrade.

Više hiljada ljudi okupilo se danas na ulicama zahtevajući ostavku premijera, a policija je pokušala suzavcem da spreči narod da priđe zgradi vlade.

U jednom trenutku demonstranti su uspeli da probiju kordon i dođu do kabineta.

Nakon što su prodrli u zgradu, građani su izašli na balkone i slavili.

Gotovo istovremeno stiglo je saopštenje iz Parlamenta da će odbegli predsednik Gotabaja Radžapaksa danas zvanično podneti ostavku.

Podsetimo, premijer Vikremesinge proglasio je danas vanredno stanje celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon što je predsednik Radžapaksa pobegao jutros na Maldive, u trenutku masovnih protesta zbog ekonomske krize na ostrvu.

Gotabaja je pobegao vojnim avionom na Maldive, sa suprugom i dvojicom bezbednosnih službenika. Begom iz Šri Lanke okončana je vladavina moćne porodice Radžapaksa, koja je dve decenije dominirala politikom ove južnoazijske države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA