≫ 

Izvršni direktor uhapšen zbog 3 decenije starog slučaja: Ubio devojku svog cimera zbog ljubomore?

Džonu Kevinu Vudvordu (58) je tokom 1990-ih suđeno dva puta u vezi sa tim slučajem, ali je optužba odbačena "zbog nedovoljno dokaza"

  • 0
Laurie Houts Foto: Mountain View Police Department

Izvršni direktor tehnološke kompanije kome je dva puta suđeno za ubistvo devojke njegovog cimera 1992. godine, uhapšen je i optužen za ubistvo u tom slučaju, saopštio je kalifornijski tužilac.

Džon Kevin Vudvord (58), izvršni direktor kompanije za onlajn obuku ReadyTech, priveden je u subotu na njujorškom aerodromu DŽej Ef Kenedi nakon što je stigao iz Amsterdama, saopšteno je u ponedeljak iz kancelarije okružnog tužioca Santa Klare.

On je optužen da je zadavio Lori Houts, devojku svog cimera, saopštilo je tužilaštvo. Zvaničnici su rekli da ih je DNK na konopcu doveo do Vudvorda.

Vudvordu je tokom 1990-ih suđeno dva puta u vezi sa tim slučajem, ali je optužba odbačena "zbog nedovoljno dokaza", saopštila je kancelarija tužioca. Vudvord se potom preselio u Holandiju.

Lorino telo je pronađeno, sa konopcem oko vrata, u njenom automobilu u septembru 1992. godine, oko kilometar i po od njenog radnog mesta u Mauntin Vjuu u Kaliforniji. Otisci stopala 25-godišnje softverske inženjerke pronađeni su na unutrašnjoj strani njenog vetrobranskog stakla, što je znak borbe, saopštila je kancelarija tužioca.

Istražitelji su rekli da je Vudvord razvio osećanja prema svom cimeru, Lorinom dečku, i da je bio ljubomoran na njihovu vezu.

Prošle godine, kriminalistička laboratorija okruga Santa Klara i policijska uprava Mauntin Vju koristili su nova dostignuća u forenzičkoj nauci da povežu Vudvorda sa užetom oko Lorinogvrata, rekli su istražitelji.

- Najveća prepreka... bila je mogućnost pronalaženja novih dokaza - rekao je policijski narednik Mauntin Vjua, Dejvid Fišer za KGO, podružnicu CNN-a.

- Od tada, ova unapređenja su stvarno dala okružnom tužiocu mogućnost da u ovom slučaju podnese tužbu.

- Želim da porodica i prijatelji ubijene Lori znaju da nikada nismo odustali od nje. Ni vreme ni udaljenost neće nas sprečiti da saznamo istinu i tražimo pravdu - rekao je okružni tužilac Džef Rozen.

Vudvord je u pritvoru bez kaucije u Njujorku dok čeka na izručenje. Očekuje se da će biti optužen kada se vrati u Kaliforniju. Ako bude osuđen, preti mu doživotni zatvor, navodi kancelarija tužioca.

Nije jasno da li Vudvord ima advokata.

ReadyTech je Vudvordovo hapšenje nazvao "potresnim za sve nas", u saopštenju objavljenom u utorak.

Video: Svedok masakra u školi: Učenica je izašla krvava oko usta i nosa, dečak je plakao za umirućim drugom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA