Bajden ponovo napravio gaf: U govoru o holokaustu pomešao reči "čast" i "užas"

Američki predsednik je u sredu popodne doputovao u Izrael, prvu odrednicu četvorodnevne turneje po Bliskom istoku tokom koje će posetiti i okupiranu Zapadnu obalu i Saudijsku Arabiju

  • 5
Džo Bajden Izrael Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden, koji se nalazi u poseti Izraelu, zapitao se po izlasku iz predsedničkog aviona "što sada radim?", da bi potom napravio još jedan, ozbiljniji gaf dok je govorio o holokaustu. On je pomešao reči "čast" (honour) i "užas" (horror).

Gaf se poput požara proširio društvenim mrežama, a mnogi su ponovo pokrenuli pitanje koje se tiče bajdenovog mentalnog zdravlja.

- U Izraelu sam kako bih odao počast za šest miliona jevrejskih života, ukradenih u genocidu, i da nastavim. Ono što moramo da radimo svakog, svakog dana, je da nastavimo da svedočimo i održimo na životu istinu i čast (honour) holokausta... užas (horror) holokausta - rekao je Bajden.

On je ubrzo ispravio grešku, ali je teško pročitao govor i mučio se sa izgovaranjem naziva Memorijalnog centra holokausta "Yad Vashem" u Jerusalimu.

Podsetimo, američki predsednik je u sredu popodne doputovao u Izrael, prvu odrednicu četvorodnevne turneje po Bliskom istoku tokom koje će posetiti i okupiranu Zapadnu obalu i Saudijsku Arabiju.

Bivši lekar Bele kuće Roni Džekson, koji je sada član Kongresa, je pre nekoliko godina upozorio na pogoršanje Bajdenovih kognitivnih sposobnosti.

Komentari na društvenim mrežama uglavnom se svode na to da je  "predsednik senilan", a mnogi su u čudu kako može da pogreši kada "ima pripremljen govor napisan velikim slovima".

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    14. jul 2022 | 07:59

    A šta kaže hoće da se kandiduje za još jedan mandat ? 😀

  • Nikolas

    14. jul 2022 | 00:17

    COVEK JE TESKO BOLESTAN ,STAR I DEMENTAN !!!!

  • baba smilja iz darosave

    14. jul 2022 | 00:17

    starkelja nije sposoban da u isto vreme zvace zvaku i da hoda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA