"Mogao sam da ti kažem da klečiš i da me moliš, i ti bi to uradio": Tramp žestoko proziva Ilona Maska

Dvojica milijardera su u žestokom onlajn klinču

  • 1
Donald Tramp i Ilon Mask Foto: Profimedia/Brendan Smialowski/AFP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp u žestokom je sukobu sa kolegom mijarderom Ilonom Maskom, najbogatijim čovekom na svetu. 

Tramp je napao Maska serijom postova na društvenoj mreži Truth, koja mu je zamena za Tviter, otkad je sa istog izbačen.

Donaldov napad je usledio kao odgovor na Maskove postove na Tviteru, u kojima je on rekao da je "vreme da bivši predsednik odjaše u sumrak", aludirajući na kraj njegove političke karijere.

- Kad je Ilon Maske došao u Belu kuću da me moli za pomoć za sve svoje subvencionisane projekte, da li su to električni automobili koji ne voze dovoljno dugo, kola bez vozača koja izleću s puta, ili raketni brodovi za nigde, a bez tih subvencija ovi projekti bili bi bezvredni, i kad je govorio koliko je veliki obožavalac Trampa i republikanac, mogao sam da kažem "klekni na kolena i moli", i on bi to uradio - napisao je Tramp u objavi na Truth-u, kritikujući implicitno Maskove kompanije Tesla i SpaceX.

Tramp je takođe likovao zbog tužbe koju je Tviter najavio protiv Maska.

- Ilon bi sada trebalo da se fokusira na to kako da se izbavi iz nevolje u koju je upao sa Tviterom, jer mogao bi da duguje 44 milijarde dolara za nešto što je, moguće je, bezvredno. Takođe, mnogo konkurencije za električne automobile - napisao je Tramp.

Tramp jeste pomogao Masku dok je bio u Beloj kući: na primer, 2020. Mask je dobio Trampovu podršku da se suprotstavi lokalnim vlastima i da ponovo otvori Teslinu fabriku usred pandemije Kovida.

U međuvremenu, Mask nije bio impresioniran Trampovim uvredama. U odgovoru, koji je objavio na Tviteru, na tvit koji je tagovao Maska uz skrinšot Trampovog posta na Truth-u, napisao je samo "Lmaooo" (smejem se naglas).

Mask je zatim postavio i animiranu sliku Dede Simpsona, koji viče i preti pesnicom kroz prozor, jasno ismevajući Trampa.

Sukob između Maska i Trampa počeo je pošto je bivši predsednik nazvao Maska "umetnikom za s*anje", optuživši ga da je lagao da je glasao za njega 2016. godine.

Odgovarajući na ovo, Mask je tvitnuo da "ne mrzi Trampa", ali da misli da je vreme da se bivši predsednik povuče.

(Telegraf/Yahoo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA