≫ 

Devojka ostala invalid nakon posete kiropraktičaru: Otišla zbog bola u vratu, sada može samo da pomera oči

Džensen je doživela srčani zastoj, imala je moždani udar i izgubila je puls na više od 10 minuta pre nego što su je oživeli, da bi saznala da je uglavnom paralizovana traumatskom povredom mozga

  • 0
Caitlin Jensen Foto: Instagram/rae.jensen

Devojka iz Džordžije ostala je paralizovana nakon što joj je kiropraktičar navodno oštetio četiri arterije tokom rutinske posete zbog bola u vratu.

Kejtlin Džensen (28) može samo da komunicira očima i mrdajući nožnim prstima dok leži u bolničkom krevetu nakon šokantnog incidenta 16. juna.

Kejtlin je rekla da je posetila kiropraktičara, čije ime nije navedeno, kako bi namestila vrat.

Ali ubrzo joj se slošilo i primljena je u bolnicu u Savani, gde je otkriveno da su joj secirane četiri arterije na vratu.

Džensen je doživela srčani zastoj, imala je moždani udar i izgubila je puls na više od 10 minuta pre nego što su je oživeli, samo da bi saznala da je uglavnom paralizovana traumatskom povredom mozga.

Njena porodica je okrivila kiropraktičara, smatraju da je on odgovoran i rade na tome da je iz bolnice prebace u rehabilitacioni centar u Atlanti, prenosi Daily mail.

Caitlin Jensen Foto: Instagram/rae.jensen

- Hirurg koji joj je spasio život i svaki doktor koji ju je pregledao, svi se slažu u tome da se ovo dogodilo kao direktan rezultat manipulacije vrata - rekla je njena majka Darlin Džensen.

Ona je dodala da je kiropraktičar pozvao hitnu pomoć, a onda nju i rekao joj da Kejtlin "ima reakciju na tretman".

Njen brat Kejleb rekao je da ona sada može da otvori oči i da bude budna s vremena na vreme.

- Može i da malo pomeri ruku i stisne, ali to je sve - rekao je on.

Na GoFundMe je pokrenuta kampanja kako bi se sakupio novac za njeno lečenje.

Caitlin Jensen Printskrin:GoFundMe

Prema poslednjim informacijama koje su podelili članovi njene porodice, njeno stanje je imalo znake poboljšanja.

- Otvorila je širom oči, a leva strana usana je probala da se nasmeje - napisala je njena majka 2. jula.

Nekoliko dana kasnije, 7. jula, porodica je napisala da je Kejltin imala tešku nedelju. Imala je nizak pritisak i groznicu.

Kejtlin je u bolnici 27 dana.

Preminuo nakon posete kiropraktičaru

Milan Đ. (58) preminuo je nakon tretmana u klinici "Balans medika" u centru Beograda.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je dalo nalog za obdukciju nakon što je obavešteno da je muškarac M.Ð. (58), nakon tretmana kod kiropraktičara u privatnoj klinici "Balans medika", prevezen u Institut za ortopediju na Banjici, gde je preminuo u subotu.

Pacijent je, naime, 24. marta u 16.40 sati iz privatne klinike "Balans medika" u Beogradu kolima Hitne pomoći prevezen na Institut za ortopediju na Banjici.

On je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”), a tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće.

Na Institutu mu je konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu, nakon čega je preminuo u subotu.

Centar za alternativnu medicinu "Balans medika" radio je bez licence, a zdravstvena inspekcija resornog Ministarstva nije u mogućnosti da izvrši kontrolu te ustanove jer je, kako kažu u Ministarstvu zdravlja, onemogućen ulaz u prostorije privatne klinike.

Sve podatke oko zdravstvenog stanja muškarca koji je zbog komplikacija preminuo na Institutu "Banjica", inspekcija prikuplja na tom institutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA