≫ 

"Pazite se": Srbi upozoravaju da policija u Grčkoj skida tablice, ovo može svakom da se desi

Pojedini smatraju da su Grci u pravu što ovo rade, dok drugi kažu da bi prvo trebalo da obezbede parking mesta, pa tek onda da pribegnu ovim merama

  • 13
Grčka tablice policija Foto: Pixabay, Shutterstock, Telegraf

Srbi koji ove godine letuju u Grčkoj upozorili su naše zemljake da tamošnja policija i dalje ima praksu da skida tablice turistima koji se nepropisno parkiraju.

"Juče na Tasosu u Potosu saobraćajna policija skidala je tablice nepropisno parkiranim automobilima, parkiranim na trotoaru i na ulici uz trotoar. Pre toga su patrolirali uz sirene kao znak upozorenja. Eto čisto da povedete računa gde ostavljate auto", napisala je jedna Jelena upozorenje u grupi Live from Greece.

U komentarima građani su pisali da ovo nije neobična praksa, ali smatraju da bi Grci trebalo bolje da se organizuju.

- Od kad dolazim u Grčku, a to je od davne 78', u Grčkoj skidaju tablicu. Mislim da su ranije samo jednu skidali za nepropisno parkiranje. Jedino što su ranije vraćali tablicu kad platite kaznu - ređali su se komentari.

Drugi su konstatovali da u Potosu niko nije razmišljao o parkingu.

- Lako je izdati smeštaj, kažnjavati treba, ali mora malo i da se osmisli taj turizam šta i kako - komentarisali su drugi.

Neki su ponudili i "rešenje".

- Skineš sam tablice i staviš unutra kod šoferke pa nek uzmu. Stvarno bezobrazluk. Nek napiše kaznu i to je to - savetovao je drugi korisnik.

Jedan korisnik Facebook-a je stao na stranu grčke policije i rekao da treba da skidaju tablice i kažnjavaju, uz komentar da propisi moraju da se poštuju.

Da li su nekada vama u Grčkoj policajci skinuli tablice? Pišite nam u komentarima.

Video: Skupoceni Ferari bahato parkiran na autobuskom stajalištu: Nesavesnog vozača svi zaobilaze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA