Poznati advokat optužen za smrt žene i sina: Ubio ih puškom i sačmarom, pa zvao policiju da prijavi ubistvo

Nekoliko dana nakon ubistva sina i supruge Aleks je saopštio da napušta avdokaturu i da ide na rehabilitaciju kako bi izlečio zavisnost od opijata

  • 0
Alex Murdaugh, Foto: Tanjug/AP

Advokat iz Južne Karoline Aleks Mardo, čija je reputacija poslednjih meseci bila narušena zbog optužbi za drogu, prevaru i pranje novca, optužen je za ubistvo svoje žene i sina.

Porota je Aleksa optužila po dve tačke optužnice za ubistvo i dve tačke za posedovanje oružja tokom ubistva njegove supruge Megi (52) i 22-godišnjeg sina Pola.

U optužnici se navodi da je on ubio svoju suprugu puškom, dok je sina usmrtio sačmarom. Državni tužilac Južne Karoline Vilson, saopštio je odluku porote, ali je odbio da komentariše detalje ovog slučaja uz obrazloženje da istraga još uvek traje.

Optužnica je podignuta više od godinu dana nakon što su njegova supruga i sin pronađeni upucani na njihovom imanju u blizini Ajlentona.

Alex Murdaugh, Foto: Tanjug/AP

Aleks je bio taj koji je u panici pozvao Hitnu pomoć, a tom prilikom je tvrdio da je zatekao tela svog sina i žene 7. juna 2021. godine u blizini kućice za pse na pomenutom imanju. Porodica Mardo ponudila je nagradu od 100.000 dolara za inforacije o ubici, dok su Aleksovi advokati tvrdili da je nevin, piše Huff post.

Ali kako se istraga ubistva razvijala, u javnost su isplivala brojna pitanja o sumnjivim poslovima poznate porodice.

U vreme pucnjave, Aleksov sin Pol se suočavao sa optužbama o trgovanju uticajem, a koji se tiče slučaja iz 2019. godine kada je poginula 19- godišnja devojka. Nakon ove tragedije pokrenuta su pitanja o vezama porodice Mardo sa policijom, a advokati porodica žrtava su izrazili zabrinutost zbog nestanka dokaza. Oni su tvrdili da je porodica pretila žrtvama da ne sarađuju sa policijom.

Alex Murdaugh, Foto: Tanjug/AP

Policija je ponovo otvorila slučaj ubistva iz 2015. godine, jer žrtvina majka tvrdi da je Pol bio umešan u ubistvo.

Stvari su dobile novi obrt kada je Aleks Margo tvrdio da je preživeo pokušaj atentata dok je menjao gumu na automobilu. On je navodno angažovao čoveka da puca u njega kako bi od osiguranja dobio novac kako bi finansijski pomogao starijem sinu. Taj čovek je kasnije uhapšen i dodatno je optužen i za trgovinu narkoticima.

Nekoliko dana nakon ubistva sina i supruge Aleks je saopštio da napušta avdokaturu i da ide na rehabilitaciju kako bi izlečio zavisnost od opijata. Kada je u oktobru prošle godine napustio rehabilitacioni centar uhapšen je, jer je navodno ukrao milione dolara od osiguranja.

Više od 80 optužbi je od tada podneto protiv Aleksa, uključujući i one za krađu miliona od njegovih klijenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA