≫ 

Predsednik Italije odbio da prihvati ostavku premijera Marija Dragija

Podsetimo, italijanski premijer Mario Dragi saopštio je ranije danas da će podneti ostavku na funkciju, nekoliko sati nakon što je vlada izgubila podršku koalicijonog partnera tokom glasanja o poverenju

  • 4
Mario Dragi Serđo Matarela Mario Draghi Sergio Mattarella Foto-montaža: Profimedia/Zuma Press/Massimo Di Vita, Profimedia/Shutterstock Editorial/Pool/AGF

Italijanski predsednik Serđo Matarela odbio je da prihvati ostavku premijera Marija Dragija.

- Predsednik nije prihvatio ostavku i pozvao ga je da dođe i obrati se parlamentu kako bi se procenila situacija - saopšteno je iz predsedništva.

Podsetimo, italijanski premijer Mario Dragi saopštio je ranije danas da će podneti ostavku na funkciju, nekoliko sati nakon što je vlada izgubila podršku koalicijonog partnera tokom glasanja o poverenju, prenosi BBC.

- Večeras ću predsedniku predati ostavku - rekao je Dragi ranije danas.

On je takođe dodao da je pakt poverenja koji je održavao jedinstvo vlade nestao.

Dragi je ranije izjavio da će se povući s funkcije ako se Pokret pet zvezda povuče iz njegove koalicije i pozvao stranke koje ga podržavaju da prestanu da postavljaju "ultimatume" njegovoj vladi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA