≫ 

Vanredna situacija u Britaniji zbog ekstremnih vrućina: Rekordne temperature se tek očekuju

U Britaniji će "noći takođe verovatno biti izuzetno tople, posebno u gradskim oblastima", što će najverovatnije u velikoj meri "imati uticaj na ljude i infrastrukturu"

  • 0
London, vrućina, Velika Britanija, vrelina, vreli talas Tanjug/AP

Britanska nacionalna meteorološka služba danas je proglasila vanrednu situaciju i izdala crveni meteoalarm o ekstremnim vrućinama za delove Engleske, u ponedeljak i utorak sledeće nedelje, kada bi temperature mogle da dostignu rekordne vrednosti.

- Izuzetne, možda rekordne, temperature su verovatne u ponedeljak, a zatim ponovo u utorak - saopštila je ta služba na svom sajtu, prenosi Rojters. Napominje se i da će temperature potencijalno porasti i do 40 stepeni Celzijusa.

Navedeno je i da će u Britaniji  "noći takođe verovatno biti izuzetno tople, posebno u gradskim oblastima", što će najverovatnije u velikoj meri "imati uticaj na ljude i infrastrukturu".

Najviša ikada zabeležena temperatura u Britaniji bila je 38,7 stepeni Celzijusa, i zabeležena je u Botaničkoj bašti Univerziteta Kembridž 25. jula 2019, prenosi Rojters.

Ranije ove nedelje, Britanska nacionalna meteorološka služba i Agencija za zdravstvenu bezbednost Velike Britanije (UKHSA) izdali su upozorenje o visokim temperaturama trećeg nivoa za jugoistočnu Englesku, London i istočnu Englesku, dok je upozorenje nivoa 1 na snazi za severnu Englesku.

Video: Spirala smrti! Evo kako vrućina može da bude fatalna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA