Zelenski otpustio važne ljude iz sistema: Razrešen šef DB i državna tužiteljka

Zelenski je u objavi na Telegramu naveo da je više od 60 zvaničnika iz kancelarije tužioca i Službe za državnu bezbednost radilo protiv Ukrajine

  • 11
Vladimir Zelenski i Ursula fon der Lajen Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izdao je kasno danas izvršne naredbe o razrešenju načelnika Službe državne bezbednosti Ivana Bakanova i državne tužiteljke Irine Venediktove, zbog, kako je naveo, brojnih slučajeva saradnje zaposlenih u njihovim službama sa Rusijom.

Naredbe o razrešenju Bakanova, prijatelja Zelenskog iz detinjstva, i Venediktove, koja je zadužena za procesuiranje navodnih ruskih ratnih zločina u Ukrajini, objavljeni su na zvaničnom sajtu predsednika, prenosi Rojters.

Zelenski je u odvojenoj objavi na platformi Telegram naveo da je više od 60 zvaničnika iz kancelarije tužioca i Službe za državnu bezbednost radilo protiv Ukrajine na teritorima koje je okupirala Rusija.

Dodao je da je u službama na čejem su čelu bili Bakanov i Venediktova registrovan 651 slučaj izdaje i saradnje sa neprijateljem, prenosi Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    17. jul 2022 | 22:48

    Možeš sve iz vrha da razrešio dužnosti. I to ti nece pomoći bliži ti se kraj i tebi i nacistima

  • PIONIR

    17. jul 2022 | 23:09

    Za njeg se nezna dal je vise pozeleneo ili poplavio.

  • ma

    17. jul 2022 | 23:19

    Ko je Zelenski??? Ko je Ukrajina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA