Atina će protestovati što nije obaveštena o teretu u avionu koji je pao u Grčkoj

Napominje se da je u prvim satima nakon pada Antonova došlo do zabune kako oko tereta aviona tako i oko njegovog konačnog odredišta

  • 7
Kavala, Grčka, pao avion pad aviona

Foto: Tanjug/AP

Atina je saopštila da će uložiti protest jer je trebalo da od Beograda ima ranije informacije o prirodi tereta ukrajinskog aviona Antonov An-12BK, koji je leteo iz Srbije, a srušio se u subotu na području Kavale, prenosi Katimerini pozivajući se na diplomatske izvore.

Navedeno je da će po nalogu ministra spoljnih poslova Nikosa Dendijasa ambasador Grčke u Srbiji uručiti odgovarajući demarš, u vezi sa potrebom da Beograd obavesti grčku stranu o prirodi tereta aviona.

Napominje se da je u prvim satima nakon pada Antonova došlo do zabune kako oko tereta aviona tako i oko njegovog konačnog odredišta, navodi grčki list.

Kao rezultat toga, područje oko mesta nesreće je evakuisano na nekoliko sati, a rad vatrogasne službe je obustavljen zbog straha da je avion prevozio opasan teret.

Posebno zabrinutost je prouzrokovala nepoznata bela supstanca pronađena oko ukrajinskog teretnog aviona Antonov An-12BK, a zvaničnici vojske i grčke policije, naveli su da je moguće je da beli prah dolazi iz tri izvora (ili nekih od njih) i da ne predstavlja nikakav rizik.

Minitar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u nedelju ujutru da je teret aviona proizvela odbrambena industrija Srbije.

Letelica je poletela u subotu iz Niša u Srbiji, a kupac tereta je Ministarstvo odbrane Bangladeša.

Na ovom području su sada pripadnici bataljona za uklanjanje mina grčke vojske koji rade na uklanjanju i/ili neutralisanja municije koja je rasuta na velike udaljenosti od aviona.

Očekuje se da će ovaj posao trajati nekoliko dana i zbog toga će na tom području ostati zabrana saobraćaja, navodi Katimerini.

Video: Snimak drona sa mesta pada aviona iz Niša koji se srušio u Grčkoj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aha

    18. jul 2022 | 13:40

    Pa nije Leteo Beograd preko Grčke već avio - prevoznik, a zna se ko je prodavac i kupac.

  • naravno

    18. jul 2022 | 12:44

    Mi volimo nasu bracu Grke. Izvinite! I mi smo osteceni u ovom slucaju i to debelo.

  • Narod Srbije

    18. jul 2022 | 13:19

    Uradite braco Grci sve po zakonu, a Putinu porucujemo da mi nemamo nista sa tim. On zna cije je to maslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA