Posada iskočila iz aviona pre nego što se srušio u Grčkoj: Otkriveni detalji obdukcije stradalih

Avion je leteo iz Niša i u njemu je bilo osam državljana Ukrajine i 11,5 tona opreme namenske industrije

  • 10
Kavala, Grčka, pao avion Foto: Tanjug/AP

Frakture, pucanje unutrašnjih organa i obilno krvarenje uzrok su smrti osam članova posade ukrajinskog aviona koji se u subotu srušio na području Kavale nakon što je iz Niša poleteo za Bangladeš.

Rezultati obdukcije, koja je danas završena, pokazuje da su članovi posade pretrpeli teške telsne povrede - od frakture lobanje, grudnog koša, gornjih i donjih ekstremiteta, rebara... Došlo je do pucanja unutrašnjih organa i obilnog unutrašnjeg krvarenja.

Doktor Nikolaos Kifnidis rekao je za medije da su muškarci, koji su ukrajinski državljani, imali između 35 i 50 godina.

Oni po telu nisu imali opekotine jer su najverovatnije iskočili iz aviona pre nego što se zapalio.

Kako se navodi, povrede koje su pronađene odgovaraju povredama koje imaju žrtve avionskih nesreća.

Očekuje se da stignu toksikološki nalazi, a uzeti su DNK uzorci i otisci prstiju, i očekuje se da uskoro stignu rezultati iz laboratorije u Solunu.

Konzulat Ukrajine je preuzeo tela, kako bi ona bila prebačena u Ukrajinu, čim prilike to dozvole.

Podsetimo, avion je prevozio opremu, uključujući svetleće minobacačke granate i granate za obuku u Bangladeš, kada se srušio u blizini Elefterupolija u severoistočnom regionu Kavale, rekao je tokom vikenda srpski ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Antonov 12, koji je u vlasništvu ukrajinske kargo avio-kompanije Meridijan, srušio se nešto pre 23 sata po lokalnom vremenu. Avion je putovao iz Srbije u Bangladeš preko Jordana kada se srušio, rekao je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko na Fejsbuku u nedelju.

Stručnjaci ispituju mogućnost da li je greška pilota dovela do kobnog pada avionaPrema izvorima iz grčkog ministarstva odbrane, kapetan letelice "izgubio je dragoceno vreme".

Kako je prenela Protothema, pilot je, navodno, umesto da krene odmah ka aerodromu Hristopoli, koji je bio obavešten o problemu sa kojim se suočava i čekao ga je, krenuo ka moru, stigavši skoro do ivice Svete Gore na Halkidikiju, a zatim je skrenuo za 180 stepeni ka Kavali, ali nije stigao do nje. Pao je tik ispred Paleohorija.

Video: Minobacačke granate na sve strane: Ovako izgleda mesto gde se ukrajinski avion srušio u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loznica

    19. jul 2022 | 17:30

    Bajo moj ko zna sta se krije iza ovoga a sta se nama servira kakav banglades …

  • Super Brundo

    19. jul 2022 | 18:05

    Zanimljivo je i u najmanju ruku sumnjivo sto je ovaj avion u zadnjih 10-14 dana cesto leteo za juznu Poljsku, skoro uz granicu sa Ukrajinom.Nosio je lubenice inace.

  • Lala

    19. jul 2022 | 19:54

    Meni je kakse da poverujem ministrima Srbije Grcke, Bangladesa, Ukrajine, firmi koja je trgovala.....nego da fantaziram sta je mozda bilo ili mozda nije, ili ko skim i zasto. Ljudi su radili svoj posao i poginuli. Saucesce poridici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA