≫ 

Skandal u SAD: Uhapšena muslimanska kongresmenka

Policija je objavila da je uhapsila ukupno 34 osobe, od toga 16 članica Kongresa

  • 5
Ilhan Omar Foto: Tanjug/AP

Američka kongresmenka Ilhan Omar uhapšena je u glavnom gradu SAD, Vašingtonu. Njeno osoblje je ovog popodneva potvrdilo hapšenje, navodi Kstp.

Ranije danas, iz njene kancelarije je saopšteno da će učestvovati u događaju na Vrhovnom sudu da bi protestovala zbog obaranja presude Rou protiv Vejda.

Omarova je trebalo da učestvuje na događaju sa ostalim zakonodavcima, uključujući tu i demokrate: Džeki Spejer, Kori Buš...

Za sad, nema informacija o tome da li su i ostale kongresmenke koje su prisustvovale događaju, uhapšene.

Policija je upozorila protestantkinje da će preduzeti akciju jer je "protivzakonito blokirati saobraćaj, pa će policija dati standardna tri upozorenja pre nego što počne da hapsi", tvitovala je policija.

Malo kasnije, najavili su da neke protestantkinje odbijaju da se sklone sa ulice, pa su prinuđeni da hapse.

Policija je objavila da je uhapsila ukupno 34 osobe, od toga 16 čanova Kongresa.

Na jednom od snimaka sa protesta vidi se kako policajac odvodi političarku Aleksandriju Okasio Kortez, koja drži ruke na leđima, ali se ne vide lisice.

Kako navodi NY post, Kortezovu su ismevali na društvenim mrežama pošto je držala ruke iza leđa, kao da su joj stavljene lisice, dok je policajac, kako se navodi "nežno ispratio" sa ulice. Tu šaradu, kako navode, održala je nekoliko koraka, da bi potom ka onima koji je podržavaju podigla pesnicu.

Video: Policija, lezi dole! Masovno hapšenje huligana u Pančevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gotovo je

    19. jul 2022 | 21:28

    Amerika polako al sigurno puca po svim savovima ona nestaje tiho i polako da se necuje i nevidi, dosta je bilo zla po svetu sad daj VI da osetite kako boli a neznate zasto, tako ste VI mucili ljude i robove Do 1862 godine, ovaj gospodin gore koga VI ne postujete sve pamti i vraca, VI idete u crkve al ne da se ispovedate vec da molite za oprostaj za zla koja cinite 200 godina. Sram vas bilo Jenki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA