≫ 

Završena obdukcija maloletnika preminulih u baru u Južnoj Africi: Mrtvi ležali po podu i stolovima

Metanol je toksično jedinjenje alkohola koji se u industriji koristi kao rastvarač, pesticid ili alternativni izvor godiva, ali se ne koristi u proizvodnji alkoholnih pića koje konzumiraju ljudi

  • 0
Južna Afrika, kafana, smrt Foto: Tanjug/AP

Obdukcija maloletnika koji su prošlog meseca pronađeni u jednom noćnom klubu u Južnoj Africi, pokazala je da su svi oni u telima imali tragove otrovne supstance metanol.

U taverni Enjobeni pronađeno 21 beživotno telo, a prema informacijama iz policije, svi stradali su bili starosti od 13 do 17 godina.

Tela su pronađena po podu i naslonjena na stolove, a pojedini mediji su pisali da su maloletnici otišli u klub da bi proslavili kraj školske godine.

Juče je objavljeno da je u telima tinejdžera pronađen metanol, ali bes ljudi, posebno porodica nastradale dece raste, jer vlast još uvek nije uspela da otkrije šta se tačno dogodilo.

- Prisustvo metanola otkriveno je u telima 21 maloletnika koji su bili tamo, ali još uvek ne mogu da utvrde da li je prisustvo ove otrovne supstance krivo za njihovu smrt - saopštio je Institut koji je radio obdukcije tinejdžera, piše Guardian.

Metanol je toksično jedinjenje alkohola koji se u industriji koristi kao rastvarač, pesticid ili alternativni izvor godiva, ali se ne koristi u proizvodnji alkoholnih pića koje konzumiraju ljudi.

Južna Afrika, kafana, smrt Foto: Tanjug/AP

- Jedan od načina da ova supstanca dospe u organizam je gutanjem, ali ona takođe može da bude nusprodukt drugih hemikalija, tako da može biti i nešto drugo. Zato još uvek istražujemo sve opcije - saopšteno je.

Trovanje alkoholom i ugljen-monoksidom isključeni su kao mogućnost, iako su njihovi tragovi pronađeni u telima tinejdžera.

Podsetimo, tela su pronađena u ranim jutarnjim satima u nedelju. Iako se u prvi mah verovalo da su mladi stradali u stampedu, to je uviđajem isključeno, jer na telima nisu pronađene rane.

Predsednik Siril Ramafosa rekao je na masovnoj sahrani tinejdžera da će njegova vlada preuzeti mere kako bi se sprečilo da se u ugostiteljskim objektima služi alkohol maloletnim licima.

Vlasnik noćnog kluba i nekoliko zaposlenih uhapšeni su nakon tragedije, ali su u međuvremenu pušteni uz kauciju.

Video: Snimak evakuacije iz kluba u kom je bačen suzavac: Vatrogasci Splita jurcali kroz mračne hodnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA