Peskov: Smanjićemo kontakte s neprijateljskim zemljama

Na spisak država za koje Moskva tvrdi da preduzimaju neprijateljske akcije protiv ruskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu dodate su Hrvatska, Grčka, Danska, Slovenija i Slovačka

  • 2
Rusija portparol Kremlja Dmitri Dmitry Peskov Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

Rusija će smanjiti nivo kontakta sa zemljama koje su dodate na spisak neprijateljskih država, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Prirodno je da stavljanje na listu neprijateljskih zemalja podrazumeva smanjenje nivoa kontakata. Ovo je stvar vlade, vlada je ta koja donosi takvu odluku. I to je jednostavno povezano sa neprijateljskim ponašenjem tih država - rekao je Peskov komentarišući to što je Rusija proširila listu neprijateljskih država.

Vlada Rusije ažurirala je spisak država za koje tvrdi da preduzimaju neprijateljske akcije protiv ruskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu, a na spisak su dodate Hrvatska, Grčka, Danska, Slovenija i Slovačka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. jul 2022 | 19:42

    ZAR JE PRAVOSLAVNA GRCKA POSTALA NEPRIJATELJ PRAVOSLAVNE RUSIJE!!!! ZASTO BRACO GRCI ???!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA