≫ 

Pogubljen bivši muž poznate influenserke: Polio je benzinom u lajvu, pa je zapalio

Kina je 2016. godine kriminalizovala nasilje u porodici, ali je ono uprkos strogim kaznama još uvek rasprostranjeno, posebno u ruralnim područjima

  • 1
Južna Karolina smrtna kazna zatvor, električna stolica Foto: Tanjug/AP

Kinez Tang Lua, koji je zapalio svoju bivšu suprugu, inače poznatu blogerku, u lajv videu, pogubljen je. On je u oktobru prošle godine zbog brutalnog ubistva osuđen na smrtnu kaznu.

Njegovi branioci su uložili žalbu na presudu, ali je ona u januaru odbijena.

Njegova bivša supruga Lamu, inače poreklom sa Tibeta, bila je poznata kineska influenserka, a o tome koliko je bila popularna svedoči i podatak da je imala je nekoliko stotina hiljada pratilaca na kineskoj verziji Tik Toka. Ona je na ovoj društvenoj mreži uglavnom promovisala život na selu, a mnogi su je hvalili jer u svojim videima nije nosila šminku. Njeni videi imali su više miliona lajkova.

Ona je nakon što ju je bivši muž polio benzinom i zapalio dobila opekotine na 90 odsto tela, a od zadobijenih povreda je preminula u bolnici dve nedelje kasnije, piše Guardian.

Kina je 2016. godine kriminalizovala nasilje u porodici, ali je ono uprkos strogim kaznama još uvek rasprostranjeno, posebno u ruralnim područjima.

Lama se više puta obraćala policiji zbog nasilja koje je trpela zbog svog muža, međutim oni nisu želeli da joj pomognu rekavši da je to porodična stvar.

Ona se nedugo posle toga razvela od njega, ali mu se ubrzo vratila jer je pretio da će ubiti jedno od njihove dece. Nakon što se maltretiranje nastavilo ona se konačno po drugi put razvela od njega i sud joj je dodelio starateljstvo nad njihovom decom.

Skoro četvrtina udatih žena u Kini doživela je nasilje u porodici, pokazalo je istraživanje "Kineske ženske federacije" iz 2013. godine.

Video: Poslednji snimak poznate blogerke: Poginula 18-godišnja Anastasija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    23. jul 2022 | 17:49

    Tako se to radi u pravednim zemljama. Više nikada nikog neće povrediti, niti će gradjani plaćati porez da ovakve zveri hrane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA