≫ 

Napadnut pravoslavni gradić u Siriji: Dronom gađali vernike koji su prisustvovali otvaranju crkve

Ova organizacija je u Rusiji proglašena terorističkom

  • 0
Vojnici Sirija Foto: Tanjug/AP

Dva civila su poginula, dok je 13 ranjeno danas u terorističkom napadu impovizovanim dronom na grad Al Sukajlabija na zapadu Sirije koji je naseljen uglavnom pravoslavnim življem, saopštio je Jevgenij Gerasimov, zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji koji je u sastavu Ministarstva odbrane Rusije.

- Ilegalna ekstremistička oružana grupa izvela je danas teroristički napad uz korišćenje improvizovane bespilotne letelice tokom ceremonije otvaranja (pravoslavne) crkve Aja Sofija u Al Sukajlabiji u okrugu Hami - rekao je Gerasimov i dodao da među ranjenicima nema ruskih vojnika, prenosi TAS S.

Sirijska agencija SANA je ranije prenela da su pripadnici organizacije Džabhat al-Nusra sa severozapada Sirije, koja je u Rusiji zabranjena kao teroristička, ispalili danas raketu na Al Sukajlabi i pogodili trg pun ljudi koji su prisustvovali otvaranju crkve Aja Sofije u tom hrišćanskom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA