Ovo je mladić koji je tragično stradao na odmoru u Grčkoj: Iskasapile ga elise helikoptera pred prijateljima

Veruje se da je mladić pokušavao da napravi selfi kada je slučajno dokačio propeler

  • 6
Jack Fenton Foto: Facebook

Džek Fenton (22), bogataš iz Engleske, tragično je stradao kada su ga iskasapile elise helikoptera kojim se sa prijateljima vraćao sa Mikonosa za Atinu.

Tragedija se dogodila juče popodne, nedaleko od aerodroma u prestonici Grčke, nakon što je helikopter sleteo na privatan heliodrom, odakle je trebalo da Džek, njegovi prijatelji i roditelji, limuzinama budu prebačeni do aerodroma gde ih je čekao privatni avion da ih vrati u Englesku.

Veruje se da je mladić pokušavao da napravi selfi kada je slučajno dokačio propeler. Elisa ga je povukla i mladiću nije bilo spasa.

Nezvanični izvori navode da je mladić išao iza helikoptera Bell 407, dok su motori još radili, držao je telefon u rukama i veruje se da je želeo da se fotografiše kada se nesreća dogodila. Iako su ekipe Hitne pomoći brzo stigle, mladiću nije bilo spasa.

Navodno je priveden pilot helikoptera, koji se tereti za ubistvo iz nehata, jer je pustio putnike da napuste letelicu pre nego što je motor prestao da radi, a elise da se vrte.

Džekovi roditelji su bili u drugom helikopteru i trebalo je svakog trenutka da slete. Srećom, pilot prvog helikoptera je bio dovoljno priseban da javi kolegi šta se dogodilo, pa je drugi helikopter preusmeren na aerodrom u Atini, kako roditelji ne bi videli tragičnu scenu.

Jack Fenton Foto: Facebook

Pojedini mediji prenose i da je u helikopteru sa Džekom bio njegov brat, dok drugi izveštavaju da je u helikopteru bio sa troje drugara.

Porodica je planirala da nakon sletanja na privatni heliodrom u Spati limuzinama ode do aerodroma Elefterios Venizelos, gde ih je čekao privatan porodični avion.

Mediji pišu da je otac stradalog mladića Migel Fenton, direktor prodaje i marketinga u kompaniji The Hop Farm, poseda od 400 hektara koji sadrži brojne atrakcije za posetioce u Beltrigu, u Kentu.

Grčka policija istražuje zašto je mladić izašao iz helikoptera dok su rotori još bili u pogonu. Propeleri se vrte još oko dva minuta nakon što se motor isključi, osim ukoliko pilot ne pritisne dugme koje ih zaustavlja za manje od minut.

Piloti su u obavezi da obaveste svoje putnike da ostanu u helikopteru dok apsolutno svi propeleri ne stanu, ali ovaj helikopter nije imao brave, niti druge članove posade, koji bi brinuli o putnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    26. jul 2022 | 13:03

    Bog je rekao, cuvam te ja ali cuvaj se i sam.

  • Rodja

    26. jul 2022 | 13:10

    Tuga,mlad decko izgubi glavu zbog selfija...dzaba ima avioni i pare i limuzine

  • Vass

    26. jul 2022 | 13:50

    I sta sad.. Sta mu vredi bogatstvo.. Trebao je da se cuva i uziva u njemu.. Nismo svi te srece da smo bogati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA