Policija pomoću DNK rešila ubistvo devojaka posle 35 godina: Ubica posle deceniju pokušao da ponovi delo

Ruben je 1999. godine izvršio samoubistvo

  • 0

Dva zločina iz kasnih 1980-ih, konačno su rešena pomoću nove tehnike ispitivanja DNK u Kaliforniji, saopštila je policija.

Prva žrtva je 23- godišnja Šenon Rouz Lojd, koja je silovana, pa zadavljena u svojoj spavaćoj sobi u Garden Gruvu 1987. godine. Druga žrtva je Reni Kuevas (27), koja je poginula dve godine kasnije.

Policija je još 2003. godine utvrdila da je ista osoba ubila obe devojke, a njegov DNK uvršten je u bazu podataka. Od tada, pa sve do danas niko nije osumnjičen za ova ubistva.

Stručnjaci su prošle godine počeli da rade na posebnoj tehnici analiziranja DNK, koja koristi uzorak nepoznate osobe kako bi ušli u trag njegovom porodičnom stablu.

Pomoću ove napredne tehnologije Ruben Smit, koji je u okrugu Orindž živeo kasnih 1980-ih, označen je kao mogući počinilac ovih ubistava.

- Ruben je 1998. godine, deset godina nakon Šenoninog ubistva uhapšen u Las Vegasu jer je pokušao da siluje i ubije jednu ženu - saopštila je policija, piše ABC news.

Optužbe protiv njega su kasnije odbačene, ali je tokom hapšenja uzet njegov DNK. Taj uzorak je upoređen sa onim koje je policija izolovala sa tela dve devojke.

Ruben je 1999. godine izvršio samoubistvo.

- Pravda koju zaslužuje svaka đrtva skrivena je u njegovom DNK, ali sa napretkom tehnologije sada sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je Ruben Smit kriv za ubistvo devojaka - rekao je okružni tužilac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA