Tramp nagovestio da će se kandidovati za predsednika

Tramp je prvi put otišao u Vašington otkako je sišao s dužnosti u januaru 2021.

  • 4
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp je nagovestio da bi po treći put mogao ući u predsedničku trku, rekavši na skupu koji su organizovali bivši članovi njegove administracije da su pokušaj njegovog opoziva i istraga napada na Kapitol 6. januara 2021. smišljeni kako bi ga u tome sprečili.

- Žele vam nauditi, ali zapravo žele nauditi meni kako ne bih ponovo radio za vas... Mislim da u tome neće uspeti - rekao je Tramp svojim pristalicama koji su na to uzvikivali: "Još četiri godine!"

Tramp je to rekao na skupu Instituta America First Policy u Vašingtonu, prvi put došavši u glavni grad otkako je sišao s dužnosti u januaru 2021.

Prema medijima, bivši predsednik bi u septembru mogao da objavi da ulazi u treću predsedničku kampanju. Iako to nije službeno najavio, u govoru je dao naslutiti da ne planira otići u političku anonimnost.

Umesto toga, istakao je kako oseća da se mora angažovati uprkos onome što je nazvao "progonom" predsednice Kongresa Nensi Pelosi, demokrata i tužilaštva koje istražuje upad na Kapitol.

- Da sam se zatvorio u kuću i samo mirno posmatrao, progon Donalda Trampa bi stao istog trena. Ali neću to učiniti... Moram da spasim našu zemlju - rekao je Tramp.

Tokom govora Tramp je ponovio ničim dokazane tvrdnje da je pobedio na predsedničkim izborima 2020.

- Uvek kažem da sam se kandidovao prvi put i pobedio. A onda sam se kandidovao drugi put i prošao još bolje. Kakva je to sramota bila! Ali možda ćemo morati to učiniti ponovo - istakao je Tramp.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    27. jul 2022 | 10:49

    ZA TRAMPA DO NOVE POBEDE PROTIV SATANISTA!!!!! OTETA MU JE POBEDA!!!

  • Zlatko

    27. jul 2022 | 10:19

    Hoce li mu pajdo Putko poživjeti dok on ponovo dođe na vlast?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA