≫ 

Uhapšen još jedan osumnjičeni za ubistvo čuvenog novinara koji je upucan u Amsterdamu

Državno tužilaštvo još istražuje druge umešane u ubistvo, uključujući i moguće naredbodavce

  • 0
Peter R. de Vris holandski novinar ubistvo Foto: Tanjug/AP

Uhapšen je još jedan osumnjičeni za ubistvo holandskog reportera Petera R. de Vrisa, koji je pisao o kriminalu, a čime je ukupan broj osumnjičenih porastao na šest, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Policija i tužioci veruju da je uhapšeni muškarac bio deo kriminalne organizacije koja je za novac obavljala poslove poput ubistava, prenosi Rojters.

Osumnjičeni (27) je uhapšen u gradu Helmondu, ali njegovo ime nije objavljeno.

Tužioci su naveli da se smatra da je njegova umešanost u ubistvo De Vrisa bila "indirektna".

Rojters podseća da je De Vris, slavna ličnost čije je dosledno izveštavanje pomoglo u rešavanju velikih nacionalnih i međunarodnih krivičnih slučajeva, ubijen iz vatrenog oružja na prometnoj amsterdamskoj ulici 2021. godine, što je izazvalo nacionalni izliv tuge.

Državno tužilaštvo još istražuje druge umešane u ubistvo, uključujući i moguće naredbodavce.

Presuda na suđenju dvojici uhapšenih ubrzo nakon ubistva odložena je 11. jula pošto su sudije naredile otvaranje predmeta nakon hapšenja dodatnih osumnjičenih.

Policija je 4. jula uhapsila Poljaka za koga se veruje da je pomogao u organizaciji ubistva u Holandiji, a dan kasnije i jednog osumnjičenog u Španiji, kao i drugog na karipskom ostrvu Kurakao.

Svih šest osumnjičenih i dalje je u pritvoru, a tužioci su tražili doživotnu kaznu za jednog za kojeg se sumnja da je bio egzekutor i drugog koji ga je vozio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA