≫ 

Stravičan snimak sa Havaja: Ogromna foka napala ženu dok je bila u plićaku

Organizacija za zaštitu životinja navodi u saopštenju da je foka rodila štene pre oko dve nedelje na plaži Kaimana u Vaikikiju, u istoj oblasti gde je plivačica povređena

  • 2
foka antartika Foto: Pixabay

Žena koja se kupala u plićaku na plaži Vaikikiju na Havajima zadobila je teške povrede nakon što ju je napala foka koja je bila sa mladunčetom.

U međuvremenu je na društvenim mrežama počeo da kruži snimak na kom se vidi kako se žena približava foki koja je u vodi bila sa svojom bebom. U jednom trenutku foka prilazi ženi i povlači je sa sobom u vodu.

Na sreću, ženi su pomogli drugi plivači koji su je odmah odvukli na obalu.

- U pitaju je foka koja je želela da zaštiti svoje mladunče. Žena je bila na pogrešnom metsu u pogrešno vreme - napisao je očevidac Markus, koji je snimio ceo incident.

@the.tiser the seals are BRutal in Hawai'i 😱 #seal #animals #trending #viral #fyp #foryou #america #news #worldseries ♬ original sound - The Advertiser

On tvrdi da je foka pre nemilog događaja izgubila svoje štene i da je jedno vreme glasno lajala.

Neprofitna organizacija za zaštitu životinja koja pomaže u praćenju zaštićenih vrsta, rekla je da su njihovi radnici u nedelju ujutro videli kako je plivačica došla u kontakt sa fokom poznatom kao Roki.

Odeljenje za zemljište i prirodne resurse Havaja saopštilo je da je žrtva 60-godišnja učiteljica iz Kalifornije. Ona je zadobila rane na licu, ruci i leđima.

Državni zvaničnici su saopštili da žena neće podneti tužbu, a ona je zahtevala da ostane anonimna.

- Bila je u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - rekli su oni.

Njen muž je rekao da ona nije čula upozorenje spasilaca koji su apelovali na ljude da izađu iz vode jer su foke u blizini, piše CBS News.

Organizacija za zaštitu životinja navodi u saopštenju da je foka rodila štene pre oko dve nedelje na plaži Kaimana u Vaikikiju, u istoj oblasti gde je plivačica povređena. Nacionalna uprava za okeane i atmosferu i Havajska služba za morske životinje posmatraju majku i bebu foku i upozoravaju ljude da se drže podalje.

Zakonom je zabranjeno dirati, uznemiravati, povređivati ili ubijati foke. Ljudima je rečeno da se drže najmanje 150 stopa (46 metara) metara od foke i šteneta, iako ta preporuka nije propisana zakonom

- Molimo ljude da prate uputstva HMAR-a, NOAA, "Ocean Safety" i drugih organizacija dok su na plaži -  navodi se u saopštenju organizacije.

Oni su takođe dodali da je ženu Hitna pomoć prevezla u lokalnu bolnicu.

Uznemiravanje foka, kojih je u prirodi ostalo manje od 1.600, predstavlja ozbiljno krivično delo jer se one smatraju se ugroženim životinjama.

Video: Foka napala veslača, tresnula ga hobotnicom po glavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    27. jul 2022 | 21:07

    Zaboravljamo da su foke tu hiljadama godina i da nije foka došla u ženin plićak nego obratno. Svakog dana otimamo ono malo prostora životinjama i onda se čudimk što u gradovima viđamo medvede, aligatore, zmije itd, itd. Pa nemaju više gde da beže od nas.

  • DLZ

    27. jul 2022 | 21:12

    Pa majka brani mladunce ,normalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA