≫ 

Hladni tuševi u Hanoveru kao reakcija na gasnu krizu

U pokušaju da uštedi energiju, grad Hanover na severu Nemačke odlučio je da topla voda više neće biti dostupna za pranje ruku u javnim zgradama ili u tuševima u bazenima, sportskim halama i teretanama

  • 17
Hanover, Nemačka Foto: Pixabay

Hanover je prvi veliki nemački grad koji je isključio toplu i prešao na hladnu vodu za pranje ruku i tuširanje u javnim zgradama, nakon što je Rusija dramatično smanjila isporuke gasom u tu zemlju.

U pokušaju da uštedi energiju, grad Hanover na severu Nemačke odlučio je da topla voda više neće biti dostupna za pranje ruku u javnim zgradama ili u tuševima u bazenima, sportskim halama i teretanama, prenosi Bi-Bi-Si.

Navodi se Nemcima da je rečeno da zbog ruske gasne krize očekuju sveobuhvatne mere smanjenja gasa i dodatne naknade na računima za energiju.

Dodaje se da se javne česme takođe gase radi uštede energije, a neće biti noćne rasvete na većim zgradama, kao što su gradska većnica i muzeji.

Gradonačelnik Belit Onaj rekao je da je cilj da se gradska potrošnja energije smanji za 15 odsto, što se preporučuje i u celoj EU, kao reakcija na neposrednu nestašicu gasa.

Ističe se da pravila važe i za javne zgrade, koje neće imati grejanje od aprila do kraja septembra svake godine, uz ograničenje sobne temperature na najviše 20 stepeni do kraja godine, uz neke izuzetke.

Navodi se da Grad zabranjuje i prenosne klima-uređaje, grejalice i radijatore.

Video: Postavio je kameru na sigurno mesto i usnimio sav užas stravičnog požara koji bukti u Kaliforniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    28. jul 2022 | 19:57

    Sta je NATO propaganda i zamena teza. Ne izbijaju njima Rusi i Rusija novac iz dzepa, nego Šolc i njegova vlada. Tople vode nema zbog Šolca a ne zbog Rusa.Da nisu uvodili sankcije imali bi cenu 200 USD za 1000m3 kako su imali i ranije.Sada je to 10 do 15 a na zimu 20 puta skuplje. Nekada su Nemci isli u Moskvu i Rusiju da se smrznu, sada za to nemaju potrebe.Smrzavace se u svojim kucama u Nemackoj. Oni su Ruse ubijali GASOM, a Rusija ce njih bez gasa.

  • Vm

    28. jul 2022 | 17:29

    Kakva ironija-nema gasa za tuširanje u nemačkoj...

  • 🤣🤣🤣

    28. jul 2022 | 17:54

    Još samo da uvedu kolektivno sinhronizovano disanje u halama bez grejanja radi boljeg zagrevanja prostora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA