≫ 

Putin na paradi povodom Dana mornarice: Posmatrao defile ratnih brodove, pored njega bio Šojgu

Putin je u obraćanju na paradi rekao da se nova pomorska doktrina Rusije odnosi na granice i oblasti od nacionalnog interesa

  • 12

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je danas obeležavanju Dana mornarice Rusije u Kronštadu, kod Sankt Peterburga, gde je sa vode posmatrao defile ratnih brodova ruske mornarice.

Putin je u obraćanju na paradi rekao da se nova pomorska doktrina Rusije odnosi na granice i oblasti od nacionalnog interesa.

- Mi otvoreno određujemo granice i oblasti ruskih nacionalnih interesa, vitalne strateške oblasti. Pre svega, to su vode našeg dela Arktika, Crnog, Ohotskog i Beringovog mora, Baltičkog i Kurilskog moreuza. Svim sredstvima ćemo obezbediti njihovu čvrstu zaštitu - poručio je Putin.

Prema rečima ruskog lidera, "sposobnosti mornarice su ključna reč".

- Mornarica je u stanju da se brzo suprotstavi svima onima koji pokušaju da zadiru u naš suverenitet i slobodu. Mornarica uspešno i časno ostvaruje strateške zadatke na granicama naše zemlje i u bilo kom delu plamete - rekao je Putin.

Ruski lider tradicionalno prisustvuje defileu brodova ratne mornarice koji se povodom Dana mornarice Rusije održava na reci Nevi.

Ove godine učestvuje više od 40 ratnih brodova, čamaca i podmornica iz sastava Severne, Pacifičke, Baltičke i Crnomorske ratne flote.

U drugom delu današnje vojne parade, učestvovaće više od 40 borbenih aviona i helikoptera ruske mornarice i ratnog vazuhoplovstva.

Video: Putin, Erdogan i Raisi se drže za ruke: Snimak koji je za nekoliko sekundi obišao planetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srecko

    31. jul 2022 | 13:03

    Putine broj jedan si samo tako 👍

  • JACA 🍀

    31. jul 2022 | 14:59

    Bravo, Putine! Rusija postaje sve jača, znaju to i NATO zlikovci, zato i ne smeju direktno da se mešaju! Živela Rusija!

  • 011

    31. jul 2022 | 12:38

    Pa baš nema neku mornaricu kada dronom pogodi zapovjedništvu u Krim a šta da je bio F 35 ili recimo B 2 bombarder sve bi rasturio da nebi ostalo ni mrvice od flote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA