≫ 

Horor na snimanju spota: Naoružani napali ekipu, silovali je i opljačkali, sumnjiči se 80 muškaraca

Više od 80 muškaraca sumnjiči se za grupno silovanje i pljačku

  • 0
Policija automobil rotacija Foto: Shutterstock

Više od 80 muškaraca osumnjičenih za grupno silovanje osam žena i oružanu pljačku ekipe za video produkciju u južnoafričkom gradu Krugersdorpu pojavilo se danas pred sudom.

Muškarci su uhapšeni u napuštenom rudniku nakon silovanja i pljačke koji su se odigrali nedaleko odatle, prenosi AP.

Navodi se da su osumnjičeni verovatno ilegalni rudari poznati kao "zama zamas" (što na zulu jeziku znači "oni koji iskušavaju sreću"), a koji kopaju zlato u mnogim zatvorenim rudničkim oknima u oblasti Johanesburga.

Grupna silovanja dogodila su se kada su u četvrtak prošle nedelje naoružani ljudi napali ekipu koja je snimala muzički spot u jednom od napuštenih rudnika, saopštila je policija.

- Ekipa od 12 žena i 10 muškaraca bila je zauzeta snimanjem muzičkog spota kada ih je, kako se pretpostavlja, napala grupa naoružanih muškaraca ogrnutih ćebadima - navodi lokalni policijski komesar.

Državni ministar policije Beki Čele kaže da su osumnjičeni naredili svima da legnu, te da su zatim silovali osam žena i ukrali sve njihove stvari, a ekipi oduzeli kompletnu video opremu pre nego što su pobegli''''.

Policija, dodao je, istražuje 32 stavke silovanja.

Ministar kaže i da će laboratorijske analize DNK uzoraka silovanih žena biti korišćene za identifikaciju počinilaca silovanja.

AP dodaje da su mnogi od ilegalnih rudara stranci, a za rasprostranjen kriminal u ovoj oblasti, kažu lokalni stanovnici, takođe su okrivljene zama-zama bande ilegalnih rudara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA