Amerika uvela sankcije Putinovoj dragoj

Alina Maratovna Kabaeva, koja je navodno u ljubavnoj vezi sa predsednikom Rusije našla se na crnoj listi SAD

  • 9
Alina Kabaeva, Vladimir Putin Foto: Profimedia/Kremlin.ru / East2West News

Ministarstvo finansija SAD sankcionisalo je u utorak navodnu devojku ruskog predsednika Vladimira Putina u okviru niza mera usmerenih na rusku elitu u poslednjem pokušaju Bajdenove administracije da kazni Kremlj zbog rata u Ukrajini.

Alina Maratovna Kabaeva, koja je navodno u ljubavnoj vezi sa predsednikom Rusije, sankcionisana je "jer je bila, odnosno i dalje jeste zvanični, viši zvaničnik ili član upravnog odbora vlade Ruske Federacije", navodi se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju se navodi da Kabaeva ima bliske veze sa Vladimirom Putinom.

Ona je i bivši član državne Dume, i "trenutni direktor Nacionalne medijske grupe, odnosno proruske televizije, radio stanice i štampanog medija".

U aprilu je Wall Street Journal objavio da SAD razmatraju da uvedu sankcije Kabaevoj, ali je postojala zabrinutost da bi takav potez podstakao tenzije s obzirom na njenu bliskost sa Putinom. Ona se prethodno našla na crnoj listi EU i Ujedinjenog kraljevstva.

Osim Kabaeve, na listi sankcija SAD našli su se brojni oligarsi, velika kompanija za proizvodnju čelika i dve njene podružnice, kao i finansijska institucija koju terete da je vodila "operacije izbegavanja sankcija", a na listi se našao i generalni direktor te institucije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA