Čak 50 žena prijavilo ubadanje iglom u klubovima u Španiji: Kod devojčice (13) u organizmu pronađen ekstazi

Policija je saopštila da se oko polovine nedavno prijavljenih napada iglama dogodila u severoistočnoj španskoj pokrajini Katalonija

  • 5
Francuska noćni klub igla napad Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Španiji istražuje oko 50 prijavljenih slučajeva uboda žena medicinskim iglama dok su bile u noćnim klubovima ili na zabavama, što je ranije primećen trend i u drugim evropskim zemljama.

Dosad nije potvrđen nijedan slučaj seksualnog napada ili pljačke u vezi sa misterioznim ubodima, prenosi AP.

Policija navodi da je pronašla dokaze o drogi kod jedne žrtve, 13-godišnje devojčice u gradu Hihon, koja je u organizmu imala ekstazi.

Lokalni mediji preneli su da su devojčicu u bolnicu brzo odveli roditelji, koji su bili u njenoj blizini kada je osetila "ubod nečim oštrim".

Policija je saopštila da se oko polovine nedavno prijavljenih napada iglama dogodila u severoistočnoj španskoj pokrajini Katalonija.

Serije uboda iglom na muzičkim događajima zbunili vlasti i u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji i Holandiji.

Francuska policija je poslednjih meseci prikupila više od 400 izveštaja i navela da je motiv napada nejasan, a u mnogim slučajevima takođe nije bilo jasno da li je žrtvama ubrizgana neka supstanca.

Španska ministarka pravde Pilar Ljop pozvala je sve koji misle da su dobili ubod bez pristanka da odu u policiju jer je ubod iglom "ozbiljan čin nasilja nad ženama".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    3. avgust 2022 | 18:27

    Za takve je adekvatna kazna odsecanje ruke do lakta, i to ako žrtva nema posledice. Ako ih ima odseći mu obe i više nikad neće moći to da ponovi.

  • Rale

    3. avgust 2022 | 20:23

    U filharmoniji i pozorištu sigurno neće da te bodu.

  • Mile

    3. avgust 2022 | 19:28

    A što se ima tražiti po klubovima. Čuj to prvo idu tamo traže đavla i onda nešto kad bude joj. Tu su svi odgovori evo ja već imam 60 i nikad nisam bio u klubu.sem konjičkom tu sam bio počasni član.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA