≫ 

Sud u Strazburu odbio molbu roditelja malog Arčija da dečaka održe na aparatima

Dvanaestogodišnjak je u komi otkako je 7. aprila zadobio katastrofalnu povredu mozga

  • 1
Archie Battersbee Foto: Profimedia/PA Images / Alamy

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu (ECHR) odbacio je molbu roditelja Arčija Batersbija da dečaka održe na aparatima.

Žalba sudu u Strazburu bila je poslednji pravni put na raspolaganju Holi Dens (46) i Polu Batersbiju (57) iz Sautend-on-Si u Eseksu, nakon što je Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva u utorak doneo odluku da dalje odlaganje povlačenja Arčijevog pomagala za održavanje života nije u njegovom najboljem interesu.

Nakon odluke od utorka, Dens je rekla da kraljevska londonska bolnica namerava da prekine lečenje u sredu u 11 sati, ali je kako se rok približavao otkrila da je podneta molba Evropskom sudu za ljudska prava. Fond Barts Health NHS rekao je da neće preduzeti ništa dok je pravni postupak u toku.

Arčijevi roditelji su se obratili sudu u Strazburu za "privremene mere", hitne mere koje je sud naredio u izuzetnim slučajevima kada postoji neposredna opasnost od nepopravljive štete.

Dvanaestogodišnjak je u komi otkako je 7. aprila zadobio katastrofalnu povredu mozga. Njegova majka, koja je od tada skoro stalno bila pored njega, veruje da je to rezultat toga što se gušio dok je učestvovao u viralnom izazovu društvenih mreža.

Lekari koji leče Arčija veruju da mu je moždano stablo mrtvo i kažu da nastavak lečenja za održavanje života nije u njegovom najboljem interesu.

Međutim, njegova porodica je insistirala da se lečenje nastavi, rekavši da je dečakovo srce još kucalo i da je on zgrabio majku za ruku.

Video: Dečak (10) pao sa solitera u Ustaničkoj i nastradao: Sa 9. sprata pao na krov zgrade pored

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    3. avgust 2022 | 23:36

    Da je sudijama Evropskog sud aza ljudska prava u Strazburu (ECHR) njihovo dete sigurno bi ga drzali na aparatima trajno ovako tudja ruka ne boli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA